Wafixrør under opplasting

Med fokus på pakningen

Det er alltid kritisk om et avløpsrør får en lekkasje. Gulv eller vegger må brytes opp, og er det også også montert gulvvarme i bygningen kan omkostningene ved en lekkasje bli svært høye.

Patentert  løsning øker sikkerheten

Det er alltid kritisk om et avløpsrør får en lekkasje. Gulv eller vegger må brytes opp, og er det også installert gulvvarme kan omkostningene ved en lekkasje bli svært høye.

Pakningen vi benytter i Wafix-systemet er utviklet med tanke på å øke sikkerheten for at lekkasjer aldri oppstår. Den er støpt sammen med en klikkring i PP, og sammen utgjør disse to komponentene vårt patenterte Fix Lock system®.   Pakningen monteres på Wafix-røret eller på en rørdel, og utgjør en sterk og 100% tett muffe. 

 

Fem tetningsflater

Det spesielle ved Fix Lock® er at den har to tetningsflater på baksiden opp mot røret, og tre tetningsflater på forsiden mot spissende av røret som stikkes inn. Disse gummiflatene – eller tetningsleppene om du vil – er forskjøvet i forhold til hverandre, slik at når de utsettes for kompresjon vil de sammen danne en bred anleggsflate mot begge rør. Dermed får du en optimal sikkerhet.


Myk TPE er enkel å jobbe med 

Materialet er TPE (Termoplastisk elastomer, en plast/gummiblanding) som er mykt og gjør det enkelt å føre spissenden på røret inn i muffen. Tetningsleppene som vender nedover griper om røret, og «guider» det på rett plass. Det er til gjengjeld noe vanskeligere å få røret ut igjen, noe som understreker hvor sterk og tett montasjen blir. TPE gjør også at pakningen er oljebestandig. Fix Lock ® har en tetthetsgaranti på 5 meter vannsøyle, og testes ihht EN standard ved 2 graders avvinkling, og samtidig henholdsvis 15% og 10% deformasjon. 

 

Sertifisert Nordic Polymark

Wafixrør og fittings med Fix Lock ® er sertifisert med Nordic Polymark og overholder derfor de skjerpede kvalitetskravene som de nordiske landene har vedtatt.