Norges lengste XL-rør

Aldri tidligere har et Wavin XL-rør på hele 16 meter blitt transportert til Norge og brukt på prosjekter her. Men nå skjedde det altså i  - Telemark helgen 4. - 6. mars 2016.

Betongrør ble for tungt

Standardlengden er egentlig 6 meter på XL-rør med så stor diameter som 3000 mm,  opplyser Stian Westheim. Han er Norsk Wavins distriktsleder VA Sør. – Noco Entreprenør skulle ha en samlet rørlengde på 16 m, og de ville gjerne ha det i én unit hvis det var mulig. Og det fikset vi. Riktignok har vi  levert XL-rør på inntil 12 meter flere ganger, forteller Stian.  – Men dette er det lengste XL-røret vi noen gang har levert her i landet.

Null problemer!
Lars Håvard Eriksen , Noco Entreprenør

Wavin gjorde en god jobb i forkant for oss, der de også kommuniserte direkte med Vegvesenet, forteller Lars Håvard Eriksen, prosjektleder i Noco Entreprenør.  – Det var nemlig en rekke krav i forbindelse med typegodkjenningen av dette røret, og Wavin hjalp oss med å komme i mål.

Alt kom på slaget da det skulle, fastslår Eriksen.  Vi hadde stengt veien samme morgen, like etter at skolebussen hadde passert, fortsetter han. – Vi gjorde grøfta ferdig i løpet av dagen, slik at alt stod klart til å heise røret på plass lørdag morgen.  Jeg må berømme sjåføren fra Estland. Han var flink til å gi oss meldinger underveis, og fortelle hvordan han lå an. På den måten var vi godt forberedt da røret ankom og skulle losses fredag formiddag. Sjåføren fant dessuten frem hit på første forsøk, så det var null problemer.

Langt enklere montering

Nedsettingen av røret gikk også veldig greit, opplyser Eriksen. – Det veide ca. 6,5 tonn, og det er jo en ganske så overkommelig vekt i denne forbindelse. De to 25 tonns gravemaskinene våre hadde ingen problemer med å få løftet opp røret og plassere det dit det skulle. Monteringen ble dermed langt enklere enn om vi hadde valgt betongrør. Både på grunn av den lave vekta, og fordi vi fikk røret i én lengde. Dermed slapp vi arbeidet med å skjøte flere rør sammen.

Min erfaring er at stadig flere entreprenører foretrekker plastrør på oppdrag som dette, påpeker Stian Westheim. – Plastrør veier mindre, og det går raskere å få dem montert.Del denne siden


X
Dette nettstededet bruker Cookies (informasjonskapsler)
Jeg aksepterer