Fordrøyning av overvann på Hadeland

Norges første Q-Bic Plus anlegg montert på Gran

I løpet av en liten formiddag monterte Tero Anlegg 600 Q-Bic Plus kassetter, som utgjør et fordrøyningsanlegg på 250 kubikkmeter. Dette var første gang Q-Bic Plus ble brukt her i landet.

Kommunen ser framover

Q-Bic Plus anlegget som Maskinentreprenør Tero Anlegg AS fra Jevnaker monterte, skal ta seg av overvann fra det prosjekterte Lauvlia boligfelt i Gran kommune på Hadeland. Dette boligfeltet er på 80 mål og vil inneholde 41 eneboliger og leilighetsbygg når alt står ferdig.  Det er et godt stykke til de nærmeste naboene derfra. Likevel har Gran kommune vært forutseende nok til å kreve overvannshåndtering.  – Kommunen er redd for at flom i bekkefaret her skal skade riksvei 4 langt der nede, forteller grunneieren på Lauvlia, Trond Alm. – Det er fint at de tar slike sikkerhetsforanstaltinger, synes jeg. Ikke minst siden meteorologene spår at vi vil oppleve stadig mer nedbør og flom i årene som kommer.

Dette er som natt og dag!
Svein Bakken , Tero Anlegg

600 Q-bic Plus kassetter montert før lunsj

Etter bare 2 timer og 20 minutter var alle 600 Q-Bic kassettene på plass i grava. Da gjenstod bare montering av veggpaneler og litt saging i det ene hjørnet for inspeksjonsluken. Kl. 10.50 presis, var alt fiks ferdig.   Q-Bic Plus veier mindre og er utrolig lette å håndere og stable. De har bærehåndtak integrert i kassettene, og ingen ekstra klips eller stablepinner behøves for å låse dem sammen. Det er bare å slippe dem rett på plass.