Wavin beskytter kommunikasjon og dataoverføring!

Løpende produktutvikling og kvalitet i fokus

Fibernettutbyggere setter høye krav til at rør og kabler skal tåle tøff behandling og garantere lang levetid. Wavin er en av nordens største produsenter av kabelrørsystemer, og leverer rør som beskytter alle typer kommunikasjon og dataoverføringer.

Wavin har fokus på innovasjon

En løpende produktutvikling samt mange års erfaring har gitt et Wavin et sterkt og komplett program for kabelvern. Rørene veier lite og er lette å håndtere under lagring, transport og installasjon, og er optimale i bruk for all slags kabelføring som legges i bakken for å beskytte kabler for strøm og fibernett.

Wavin produserer hovedproduktene som bl.a Telenor benytter i sitt nettverk for glassfiberutbygging. Flere aktører som bl.a ALTIBOX, Eidsiva Bredbånd, Tafjord, GET og mange flere setter krav til at produktene skal garantere både tøff behandling og lang levetid, men også opprettholde sin fysiske form og kvalitet når entreprenørene bruker høy trykkluft for å blåse glassfiberkabler eller andre subrørvarianter inn i optorør. Her snakker Wavin kvalitet og det er derfor Wavin ikke bare er en ledende aktør i Norge på disse produktene, men også på verdensmarkedet!

Gard Solheim, nasjonal prosjektleder i Sønnico Tele AS har fra 2009 brukt Wavins fiberrør i flere prosjekter, og er spesielt fornøyd med Novospeed, som han mener er et veldig godt produkt.

Vi jobber hovedsakelig for Telenor, som har strenge krav til kvalitet og miljø. De utfører jevnlige kontroller med at alt blir gjort skikkelig i alle ledd. Vi har også en streng miljøprofil i Sønnico, slik at det er viktig at alle underleverandører hos oss leverer på dette feltet.
Gard Solheim , nasjonal prosjektleder i Sønnico Tele AS

Wavins kabelrør er fremstilt av polyetylen, et fremtidsrettet materiale med fremdragende egenskaper deriblant vekt og ringstivhet. PP-sortimentet består av glatte og dobbeltveggede rør. I sortimentet finnes også et komplett fittingprogram med muffer og bend.

Sortimentet i PE består av både glatte og korrugerte rør. PE-rørene leveres i tre forskjellige utgaver - i rette lengder, på kveil/trommel for blåsing av fiberkabel og med trekketråd, samt som splittede kabelrør. Rør for fiberblåsing leveres med forskjellige friksjonsbelegg. Programmet omfatter også sorte kabelrør til bruk over bakken, samt varselnett og dekkplater.

God erfaring

Veflen Entreprenør, har lang og god erfaring med å jobbe med fiberrørene fra Wavin, og avdelingsleder Morgan Karlsson påpeker spesielt den lange holdbarheten rørene har.

 

Rørene koster kanskje litt mer, men det lønner seg definitivt i lengden. Det er jo spesielt viktig for byggherren i prosjektet. Derfor vil jeg presisere viktigheten av at entreprenørene spesifiserer hvilke rør som inngår i anbudet til byggherren og hvorfor det koster mer.
Morgan Karlsson fra Veflen Entreprenør 

Trygghet i alle ledd

Alle fiberrørene fra Wavin er trykktestet og garanterer holdbarhet med <12 bartrykk i 30 minutter. Dette er fordi man har erfart at dersom en fiberkabel går noe tregt pga. hvordan fiberrøret er lagt, blir det enkelt økt trykkluft slik at man enklere kan komme gjennom rørets lengde. Her finnes det flere aktører i det norske markedet som ikke tilfredsstiller akkurat denne normen og det erfares at rør som er produsert etter EN 50086-2-4 eller dårligere standard, ikke sier noe som helst med tanke på hvor mye trykkluft røret tåler, altså ingen garanti! Dette er fordi disse rørene er produsert av resirkulert plastråvare og derfor ingen dokumentasjon på råvaren.  Rørene sprekker p.ga. trykkluft, og fungerer dårligere ved innblåsing av andre produkter. Et annet spørsmål som også er viktig, er spørsmålet om ringstivhet. Ringstivhet forteller oss om hvilke utvendig belastning rørene tåler når de er lagt i bakken med korrekt fyllmasse rundt, og her gjelder også de samme garantiene fra Wavin. NS EN ISO 9969(4) er normen microrørene er produsert etter vedrørende ringstivhet hvor Wavin dokumenterer >200 kN/m2.Del denne siden


X
Dette nettstededet bruker Cookies (informasjonskapsler)
Jeg aksepterer