Asto sparer både tid og penger

Konkurrerer på pris og velger Asto

Er det mulig å konkurrere på pris ved å velge kvalitet på det norske markedet? Ja sier leverandøren av prefabrikerte bad, som akkurat har inngått en stor kontrakt med Trysilhus, og valgt støysvake avløpsrør fra Wavin.

Smarte bad

Arendalsbaserte Contech, har 13 års erfaring med bygging av baderom til skip, og har implementert de samme gode tekniske egenskapene til såkalte «smarte bad» til bygg på land. Badene er fiks ferdige moduler som enkelt monteres i leiligheter og hus. De har helsveisede stålbunner der sluk og avløpsrør også er helsveiset og integrert i bunnen. Contech har også tatt hensyn til dagens krav til støydemping i bygg. I tillegg til sine egne veggmoduler som har gode lydegenskaper, har de integrert avløpsrøret Asto, som en del av modulbadet. Røret er av plast, i motsetning til det tradisjonelle valget som er støpejern, og er det mest foretrukne støysvake avløpssystemet i verden. Dette er en egenskap, som passer perfekt inn i Contechs «smarte bad».

Ikke bare er Asto støysvak, men rørene veier også halvparten av støpejern, noe som gjør monteringen langt mer effektiv. Det sparer tid i produksjonen, noe som selvsagt er økonomisk lønnsomt. Det ikke er mange insentiver man kan konkurrere på i markedet, kun pris, så da er monteringsvennlighet en god konkurransefaktor.
Tom Knudsen , teknisk ansvarlig for baderomsproduksjonen hos Contech

Arendalsfirmaet har akkurat inngått en stor kontrakt med Trysilhus om leveranse av 250 bad i året frem til 2016, alle utstyrt med kvalitetskomponenter.

Mye kan skje på et bad, ikke bare at du kan høre at naboen over trekker i snoren hvis du har tradisjonelle avløpsrør i støpejern. Lekkasjer kan også oppstå, og det kan bli dyrt for en leverandør å velge billige løsninger i lengden. Derfor har vi tatt med oss vår lange erfaring fra skipsindustrien til lands med våre «smarte bad» Her får kunden et komplett bad med kvalitet og sikkerhet i høysetet.

Modulene er blant markedets letteste i vekt, selv om konstruksjonen er robust og solid. De mange tekniske installasjonene er lett tilgjengelige gjennom en inspeksjonsluke, så det er altså ingen skjemmende elementer som synes, og best av alt de høres heller ikke, avslutter Tom Knudsen.