På Entreen leilighetskompleks jobber Holtfjell VVS med 97 leiligheter, som innebærer 137 bad, toaletter og baderom. Prosjektet er nå godt i gang og per dags dato jobber de på hus 5, byggetrinn 3. Dette prosjektet og Holtfjell VVS er de første som har montert og jobber med Wavins nye avløpssystem – AS+, som er Asto’s etterfølger. 

 

Wavins regionsjef VVS Sør/Øst Thomas Ødegaard har hatt god kontakt med både prosjektleder, Faruk Unsal og resten av gutta hos Holtefjell VVS i en god stund. Og når Wavin kom med en forbedret utgave as Asto, var det en naturlig overgang. «Det var viktig for meg at Holtefjell fikk riktig og tidlig informasjon om AS+, da det ville forbedre monteringstiden fra Asto og de ville få en enklere hverdag på arbeidsplassen» sier Ødegaard. «Jeg visste at gutta ikke var så glad i å montere støpejern pga tyngden og tiden det tok og at Asto hadde feil dimensjon i forhold til plast og at de var noe tunge å montere, dermed var det enkelt da AS+ kom på markedet», skyter han inn.

 

AS+ har tatt alle de gode kvalitetene fra Asto og forbedret dem, dette har resultert i optimal støydemping med alle plastrørets fordeler. De gamle støpejernsdimensjonene til Asto er byttet ut med standard plastdimensjoner fra 50 til 200 mm, altså fullt tilpasset norske forhold. Brukervennligheten er dermed betraktelig bedre. Avløpssystemets unike materialsammensetning gir forbedret støydemping, og den høye tettheten av materiale gir optimal lydreduksjon. Dette til tross for at systemet kun har 1/3 av vekten av en tilsvarende støpejernsinstallasjon. Dette dokumenteres av sertifiserte lydtester, og Wavin kan også hjelpe med lydberegning av det enkelte anlegget, slik at alle krav fylles med god margin.   
Du kjenner det, dette holder tett! 
Kristian Andresen , Rørlegger Holtefjell VVS

«Det kjennes veldig mye lettere ut og det er enkelt og behagelig å montere», er kommentaren ved første møte med AS+ fra Bjørn Leinaas, Rørlegger hos Holtefjell VVS. «Tidligere skulle det mer krefter til for å få montert Asto, men nå med AS+ går det like raskt og smidig som med vanlig PP».

Dette skyldes den ferdigsmurte pakningen, som faktisk gjør det unødvendig med glidemiddel i de minste dimensjonene. «Skal du opp i størrelse har vi på litt som vanlig, og da glir komponentene lett sammen» sier Kristian Andresen, Rørlegger hos Holtefjell VVS. Samtidig sikrer utformingen så tett montering at om du ikke treffer helt, holder installasjonen likevel tett. Faktisk garanterer Wavin lekkasjefri montering inntil 10 grader avvik. «Vi føler oss helt trygge når vi legger AS+, du kjenner det, dette holder tett» påpeker Andresen.    

 

«Og en av de største tidsbesparelsene kommer ved at vi ikke trenger å gå ut for å kappe», foreller Andresen.   På et av de andre byggene her har det blitt brukt støpejern, og for å gjøre det litt mer effektivt kappet de på verandaene. Dermed måtte de være ekstra forsiktig slik at det ikke ble noen rustflekker eller lignende, mens vi kan kappe tørt og rent akkurat der vi skal montere.  Mye mer behagelig, og mange skritt spart for hver lengde.  «Og så slipper vi støy og støv», bemerker prosjektleder, Unsal.

Tilbakemeldingene fra Holtefjell VVS etter å ha montert AS+ avløpssystem er utlukkende positive, «det er mye enklere å legge enn gamle Asto og støpejern» sier Andresen. «Vi har så langt kun gode tilbakemeldinger på AS+, hverdagen er rett og slett lettere», fortsetter han.  «Fordelene med plastrør kontra støpejern er mange, blant annet vekten og dermed HMS hensyn, i tillegg går det mye raskere».     

 

- Har dere en siste kommentar til AS+?

«Bare bruk det» er kommentaren fra Holtefjell VVS gutta.