Nå er slaps i bunnen av Holmenkollen en saga blott!

Holmenkollen landet på Q-Bic™

I årene som kommer vil vannet i unnarennet fra nye Holmenkollen føres vekk ved hjelp av et moderne Q-Bic fordrøyningsmagasin.

Q-Bic magasinet fra Wavin består av i alt 200 kassetter, og Tegra 600 spyle- og inspeksjonskummer. Det hele er kledd med geotekstil utvendig og har et netto vannvolum på 83m3. Magasinet er bygget i to høyder og er 15 meter langt, 4,8 meter bredt og 1,20 meter høyt.

Anlegget var like enkelt som LEGO å bygge og installasjonen gikk raskt og problemfritt.
Eirik Eide , Dokken AS

Driftssikkerhet må prioriteres i en hoppbakke som Holmenkollen!

Q-BicTM magasinet gir driftssikkerhet gjennom mulighet for inspeksjon og vedlikehold og har en minimum normert levetid på 50 år. Det vil si at svært mange skihoppere vil få muligheten til å plante skiene sine trygt ned på et tørt unnarenn i generasjoner fremover. Anlegget inspiseres via to innløps- og utløpskummer og via de integrerte Tegra 600 spyle- og inspeksjonskummene på topppen av magasinet. Foruten den totaløkonomiske gevinsten isolert til lang levetid, gir anleggets driftssikkerhet en ekstra trygghet for de som skal drifte et anlegg som er sårbart for tidsavbrudd.

Q-Bic - en norsk vinner

Q-Bic er det ledende systemet for overvannshåndtering i Norge basert på fordrøyningskassetter i plast. Materialet er produsert av jomfruelig PP Copolymer og har svært gode langtidsegenskaper med hensyn til smelteindeks, spenning ved flytegrense og bruddforlengelse. Gode materialegenskaper kombinert med en optimal struktur gir Q-Bic en høy mekanisk styrke. Det er denne mekaniske styrken sammen med systemets funksjonalitet og enkle montering, som gjør Q-Bic til en vinner på det norske markedet.

Wavin er stolte av å få ta del i et nytt kapittel for norsk hoppsport!