Feilsøking gulvvarme

5 vanlige spørsmål om gulvvarme

Her har vi samlet de 5 hyppigste temaene for feilsøking på gulvvarme og styring:

Hva gjør jeg når:

Oppstart av gulvvarmesystemet kan gi noen spørsmål, både når det er et nytt anlegg eller når en ny fyringssesong skal i gang. Vi har samlet de vanligste nedenfor. (Gjelder kun Wavin ACH 9000)

#1 Styreenheten periodevis mister forbindelsen til romtermostaten?

Hvis romtermostaten er koblet til styreenheten men likevel mister forbindelsen, anbefaler vi at du du sjekker at romtermostaten er plassert 2-3 meter vekk fra styreenheten.  Det kan være at denne må flyttes.

#2 Romtermostaten ikke lar seg  koble til styreenheten?

Den hyppigste årsaken til denne feilen er at romtermostaten er av en eldre versjon, eller at den står for nær styreenheten.  Sjekk baksiden av termostaten. Den skal være merket "TP 150". Hvis den ikke er merket TP150, vil det si at den er av en eldre utgave, (TP 82) og den må skiftes for å kunne fungere med Wavin AHC 9000.

#3 Styreenheten plutselig har mistet kontakten til romtermostaten?

Dette skyldes mest sannsynlig at batteriene i romtermostaten er flate og må skiftes. Du trenger 2 stk AA 1,5 alkaline batterier. Hvis du har en "fortrådet?" romtermostat kan det være brudd i en ledning til romtermostaten. Da må ledningen enten repareres eller skiftes.

#4 Romtermostaten ikke fungerer optimalt eller jeg ønsker å resette instillingene?

I disse tilfellene anbefaler vi at du resetter romtermostaten til fabrikkinstillingene. Det gjør du ved å velge "RES" og deretter "ON" i menyen. Les mer i monteringsveiledningen.

#5 Systemet gir varme selv om romtermostaten ikke er slått ut på varme?

Dette skyldes at "first open"-funksjonen på telestaten er brutt, og telestaten står derfor 10-15% åpen. Alle Wavin telestater leveres med first open funksjon. Denne settes ut av funksjon ved oppstart av systemet; (strøm i minimum 10 minutter) og telestatene er dermed klare til bruk.Del denne siden


X
Dette nettstededet bruker Cookies (informasjonskapsler)
Jeg aksepterer