torsdag 19. november 2015

Wavins fagfolk imponerer meg

Ole Petter Andreassen, Marthinsen & Duvholt

God dialog gjennom hele prosjektet

Da vi skulle montere vårt første Q-Bic anlegg på Gjønnes i Bærum kommune, fikk vi god teknisk bistand fra Wavin, sier prosjektleder Ole Petter Andreassen i Marthinsen & Duvholt. Han er meget fornøyd med fagfolkene der; til tross for en del utfordringer underveis. 

Likevel berømmer han Wavins medarbeidere for deres innsats, vi hadde en meget god dialog under hele prosessen, forsikrer Ole Petter. 

– Stort sett alt vi bruker av pvc-produkter kommer fra Wavin, opplyser Ole Petter Andreassen. – Men det var ukjent for oss at de har en egen Håndlaget-avdeling på fabrikken i Høland. Der så jeg dem sveise og skjøte sammen store rør til skreddersydde bend og grenrør. Virkelig imponerende! 

  • Nøye med å gi oss tilbakemeldinger  – Vi ble hele tiden informert om fremgangen i prosjektet, og fikk tidlig vite at Wavin ikke kunne levere alle Q-Bic kassettene til avtalt tid, fortsetter han. – Det var altså ikke slik at vi plutselig oppdaget at «oi, her mangler halvparten». Vi fikk først en delleveranse, og hele tiden jobbet Wavins folk hardt for å få komplettert resten. finnes nok av konkurrenter å velge blant, smiler Gjermund. - Men hos oss bruker vi Wavin, blant annet fordi vi liker den typen plast som Wavin bruker i avløpsrørene sine. De er av polypropylen, og er veldig myke og fleksible å jobbe med. De er også lette å håndtere og enkle å sette sammen. Så jeg må si at Wavin har virkelig gode løsninger
  • Godt samarbeid med grossisten   – Både Wavin og grossisten vår Heidenreich var veldig nøye med å gi oss tilbakemeldinger og holde oss oppdatert, tilføyer han. – Vi måtte aldri sitte og vente på svarene vi var på jakt etter. Wavin lå i forkant hele tiden. Og slikt er viktig for oss.
  • Stiller opp – Vi hadde god og tett dialog med Vidar Handal og andre i den tekniske avdelingen hos Wavin. De var også ivrige etter å komme ut til anlegget vårt og hjelpe til. Dette var rett og slett imponerende.
  • Wavin bryr seg – Jeg jobber jo med produkter fra mange leverandører, men dette er første gang jeg har hatt så nær kontakt med produsenten i løpet av en slik prosess, fremhever han. – For vanligvis er det grossisten som tar seg av denne kommunikasjonen. Derfor var det overraskende å oppleve at Wavin virkelig brydde seg, at de tok seg tid til å kontakte oss direkte og bistå oss hvis vi trengte det.
  • 3 Q-bic anlegg til -Alle disse ligger på Fornebu, og er også av ganske store dimensjoner, sier han. – Her kom Q-Bic kassettene til avtalt tid og monteringen gikk smertefritt. Alt var helt uproblematisk.