fredag 9. juni 2017

Wavin løper for Unicef - og rent vann

Vann, fred og sikkerhet er uløselig knyttet. Uten effektiv styring av våre vannressurser, risikerer vi økt konflikt mellom samfunn og sektorer og økte spenninger mellom nasjoner, sa António Guterres, FNs generalsekretær nylig.

Vann - livsviktig ressurs

Bolivias president Evo Morales utdyper: Siden 1947 har det vært rundt 37 konflikter mellom land knyttet til vann.  Morales la videre til at i 2017 mangler mer enn 800 millioner mennesker tilgang til trygt drikkevann og mer enn 2,5 milliarder mennesker mangler elementære sanitære forhold, dette melder NRK.

Vi løper for rent drikkevann til utsatte barn

Hvert år deltar 8500 personer i løpefesten Zwolse Half Marathon. Løpet går i Zwolle i Nederland - der også Wavin har sitt hovedkontor.  I år løp over 100 medarbeidere under slagordet "Run with your heart".   For oss betyr dette at vi ikke bare fokuserer på helsen til våre medarbeidere og slår et slag for fysisk aktivitet, vi kombinerer dette med vårt årelange samarbeid med UNICEF.  Vårt felles mål er å bidra til at flere barn får rent drikkevann, trygge sanitære forhold og kunnskap om viktigheten av rent vann.  

50.000 EUR til UNICEF

Wavin har vært sponsor for en distanse i denne løpefesten gjennom i 13 år.  For å markere dette gir konsernet 500 EUR til UNICEFs drikkevannsprosjekt pr deltager.  Vi har fått vite at hver løpers innsats er nok til å gi 68 barn rent drikkevann i et år! Ganger du beløpet med 100 deltagere ser vi at denne donasjonen virkelig er med på å forbedre mange barns liv. 

Her kan du se video fra løpet, og under en videohilsen fra UNICEFs goodwill ambassador Whoopie Goldberg!  Kanskje du også blir inspirert til å ta en tur ut - og etterpå nyter godt, rent vann som de fleste av oss er så heldige å ha - rett fra springen.