Wavin leverer gratis BIM Revit innholdspakker

Rørinstallasjoner er en stor del av ethvert byggeprosjekt. Dersom du ønsker å spare tid og penger vil Wavins innholdspakker i BIM Revit være en god løsning.

Når et byggeprosjekt skal ferdigstilles er det mye som må på plass. Feilberegnes noe vil det forsinke prosessen. Med Wavins innholdspakker i BIM Revit sørger du for at rørarbeidet går sømløst og blir klargjort på tiden. Innholdspakkene er skreddersydd det norske markedet, og kan levere «as built» fremstillinger av rørsystemer, uten risiko for å velge ugyldige koblinger eller produkter som ikke er tilgjengelige.  

Komplett oversikt over alt som skal installeres

BIM er samarbeidsprosessen mellom de forskjellige aktørene i bygg- og anleggsbransjen.   BIM står for building information modelling.

BIM prosessen starter gjerne med en 3D og bygger seg opp mot en 8D,  hvor 3D er den kjente 3D  modellen, 4D implementering av tid og logistikk, i 5D tilføyer man kost.  6D gir en oversikt over drift og vedlikehold, 7D går inn på bærekraft, og 8D dekker det siste og det viktigste – nemlig sikkerhet. Når man implementerer alle disse parameterne i en BIM-modell kan vi si at dette er en sikker «as built» modell. 


BIM Revit-innholdspakkene til Wavin sørger enkelt og greit for at helt riktige mål og modeller blir brukt i tekniske installasjoner.  Man kan enkelt eksportere installasjonsmodellen i en IFC – format, filene kan da åpnes på byggeplassen med diverse programvarer som Solibri, Dalux og andre 3D ‘view’ programmer.  

 På den måten får man sett nøyaktig hvor rørene fra Wavin og installasjonene fra andre fag skal gå i bygget. En komplett oversikt rett og slett.  Det blir også mye mindre retur av feilbestilte varer når man tar i bruk Revit innholdspakker, da du finner frem til helt rett produkt hver gang. Dette betyr at tid og penger spares for alle involvert i prosjektet. Innholdspakkene er oversiktlige og enkle å bruke.  

Les også: Hva er BIM?

 

Hvordan får jeg tilgang til innholdspakkene?

Du kan få fullt innsyn i våre ulike innholdspakker ved å lage en personlig profil i vårt BIM-Senter. Her finner du innholdspakker for både VA- og VVS-systemer. Pakkene inneholder et fullverdig bibliotek over ulike komponenter slik at det blir enkelt å designe i din modell. Med et enkelt klikk kan du dermed oppdage hvilke komponenter som passer best for deg.

Komponentene er identifisert med NRF-nummer, samt korrekte byggemål, og kan sendes direkte til grossisten. 

Pakkene inneholder også EAN nr. som gjør dem sporbare i databasen til Cobuilder

Dette er også med på å bidra til detaljerte og virkelighetstro tegninger. Detaljnivået er faktisk like godt som det man finner på arkitekters millimeternøyaktige tegninger. Sånn sett minimeres risikoen for tegninger som ikke stemmer overens med virkeligheten.   

Les også: Disse studentene får et fortrinn som BIM-teknikere

Derfor bør du velge Wavins Revit innholdspakker til BIM

Wavin har over 60 års erfaring som ledende leverandør av plastrørsystemer og plastløsninger for VA og VVS. I løpet av disse årene har vi gjort oss mange lærerike erfaringer, og sitter i dag med gode løsninger for alle typer rørbehov. Våre løsninger for BIM er velutviklede og Revit innholdspakkene gir deg både kvalitet og effektivitet i samme løsning. Lurer du på noe mer vedrørende våre innholdspakker er det bare å ta kontakt med oss.