torsdag 19. november 2015

Vi sier aldri nei. Vi sier alltid: «Dette klarer vi»

Modolv Ranheim, leder Håndlaget-avdelingen

Wavins håndlagd avdeling leverer over 200 spesialprodukter i året

Om formiddagen kom hastebestillingen fra en kunde som var i beit ute på anlegget. Samme kveld fikk han et spesialprodukt fra Wavins Håndlaget-avdeling på fabrikken i Høland

Når kunden plutselig mangler en spesialdel, kan dette skape stopp og forsinkelser. Og da er dette heftet med store kostnader for ham. Så når slike kriser oppstår hiver vi oss rundt og gjør tingene raskt, forteller Modolv Ranheim, leder av Håndlaget-avdelingen, som i dag leverer i dag over 200 spesialprodukter i året. Denne avdelingen har opparbeidet et godt ry hos kundene for sine skreddersydde løsninger.

Vi fikser det, uansett

  • Skreddersydd og kostnadsbesparend Her i Wavin gjør vi vårt beste for å levere kundene innovative og ressursbesparende løsninger, både når det gjelder økonomi og miljø. Et godt eksempel på førstnevnte, er at vi nylig foreslo en skreddersydd løsning på avgreningen til et 800 rør. Dermed sparte vi kunden for 25 prosent av kostnadene til et standard grenrør, pluss at det gikk mye raskere for ham å montere det i grøfta.
  • Miljøvennlig og energieffektivt Dessuten er plasten som brukes i rør- og rørdelene våre meget miljøvennlige og energieffektive. Hvis du for eksempel brenner ren polyethylen, får du akkurat de samme avgassene som når du brenner stearinlys, opplyser Modolv. 
  • Nært til kundene Wavins hjørnesteinsbedrift ligger mindre enn en times kjøring fra sentrallagrene til de største rørgrossistene, og her produseres rør av polyethylen og polypropylen i dimensjoner fra 8 til 600 mm. Hver dag går det rundt 30 lastebiler og fulle trailere med rør herfra.
  • Skreddersøm Når kunden plutselig mangler en spesialdel, kan dette skape stopp og forsinkelser. Og da er dette heftet med store kostnader for ham. Så når slike kriser oppstår hiver vi oss rundt og gjør tingene raskt, forteller Modolv Ranheim, leder av Håndlaget-avdelingen, som i dag leverer i dag over 200 spesialprodukter i året. Denne avdelingen har opparbeidet et godt ry hos kundene for sine skreddersydde løsninger.
  • Svar på 24 timer Heldigvis er det ikke så travelt hver dag her hos oss, smiler han. – Men jeg har som mål å besvare alle forespørsler fra ordrekontoret eller tilbudsavdelingen vår innen 24 timer. Etter bearbeiding der får kunden tilsendt et tilbud, som inneholder tegning, salgspris og leveringstid. Vi vedlegger alltid et tegnet forslag, for å komme raskt frem til den beste løsningen. Ennå har vi aldri sagt til en kunde at «nei, dette klarer vi ikke». Uansett problem, så fikser vi det i samarbeid med ham, så sant det er innenfor området vi jobber med, da.