Kristian Pedersen, Tratec Teknikken sammen med Thomas Ødegaard

Tratec Teknikken AS og Norsk Wavin spiller hverandre gode

Samarbeidspartnere er en viktig ressurs i Wavins arbeid. Det er med dem på laget at vi utvikler produkter tilrettelagt rørleggere, anleggsarbeidere og konsulenter. At Tratec har blitt samarbeidspartner av Wavin har gitt oss viktig innsikt i målgruppens hverdag. I tillegg har Tratec fått tett oppfølging og gode prisvilkår i deres prosjekter. 

 Samarbeidspartnere er en viktig ressurs i Wavins arbeid. Det er med dem på laget at vi utvikler produkter tilrettelagt rørleggere, anleggsarbeidere og konsulenter. At Tratec har blitt samarbeidspartner av Wavin har gitt oss viktig innsikt i målgruppens hverdag. I tillegg har Tratec fått tett oppfølging og gode prisvilkår i deres prosjekter. 
Slike samarbeid, hvor man spiller hverandre gode, gjør at bransjen er i konstant utvikling. 
- Skal du være rørleggeren med det lille ekstra, må du levere – og det klarer vi ikke alene. Vi er avhengige av at ansatte, leverandører og samarbeidspartnere også ønsker det samme. Her mener jeg vi har truffet bra med vårt samarbeid med Wavin, fastslår Kristian Pedersen, daglig leder i Tratec Teknikken AS.

Tratec, en viktig samarbeidspartner for Wavin

Tratec Teknikken AS er en entreprenør for rør, elektro og klimatekniske løsninger, og har avdelinger i Farsund, Flekkefjord, Lyngdal og Mandal. Bedriften er en viktig samarbeidspartner for Wavin, og får levert både tappevann, gulvvarme og avløpsrør til prosjektene sine. Deres nærmeste kontaktpersoner i Wavin er Tom Ole Stenberg, KAM for teknisk VVS i Wavin, og Thomas Ødegaard, distriktsleder VVS Sør i Wavin.
- Å være samarbeidspartner av Wavin betyr blant annet at vi i Tratec kjøper en totalpakke til ulike prosjekter. Prisene har selvsagt noe å si, men for oss er den gode oppfølgingen like viktig. Thomas er jevnlig innom, og vi kan ringe Tom Ole når vi har noe vi lurer på. Vi får alltid svar, så oppfølgingen fra Wavin har vært helt fantastisk, sier Pedersen.
Den daglige lederen er nærmest født og oppvokst i bransjen, og har særlig kjennskap til Wafix fra Wavin. Det var derfor ikke et vanskelig valg da muligheten for et tett samarbeid dukket opp.
- Samarbeidet vårt startet for alvor da vi ble enige om at vi skulle teste gulvvarme fra Wavin på prosjektene vi hadde for blant annet Mandal Bil og Bo- og omsorgssenteret Byremoheimen. Siden den gang har det bare gått slag i slag fra det ene prosjektet til det andre. Vi føler oss virkelig prioritert hos Wavin, og de er svært lydhøre på våre innspill om å gjøre produktene sine mer brukervennlige, forteller han.   Les også: Til rørleggeren: Systemløsning for overvannshåndtering på private eiendommer

Gode tilbakemeldinger er gull verdt

Wavin besøkte byggeplassen til Frøyland Skoles idrettshall der Tratec var godt i gang med arbeidet. Slike besøk er nyttige for å se om rørleggerne støter på noen problemer under installasjonen. Denne gangen tok Tom Ole Stenberg på seg arbeidshanskene og brukte dagen på å hjelpe til med monteringen av tappevannssystemet i hallen.
- Det er svært nyttig for oss å være med rørleggerne ut på anlegget. Da finner vi ut om det er noe de sliter med, eller om det er noe vi i Wavin kan forbedre. Ved å jobbe sammen på denne måten får man også god kontakt og blir enda bedre kjent. Og dessuten må vi jo stå på litt for kundene, sier han med et smil. 
Wavin setter gode samarbeid høyt. Et viktig ledd i produksjonen av gode løsninger for VVS er å hente inn innspill fra så mange som mulig, og lytte til deres erfaringer. Tilbakemeldingene blir så analysert og benyttet til å gjøre produktene så funksjonelle og kompatible som mulig. 
- Det er helt avgjørende for oss å jobbe tett med flinke folk som kan gi oss gode tilbakemeldinger. Når vi skal utvikle nye produkter er det ikke bare å sette seg ned foran tegnebrettet. Vi må ut og snakke med rørleggerne! Hos Tratec er de svært flinke, og vi er evig takknemlig for de gode idéene de bidrar med, forteller Stenberg.

 

Komplett leverandør for teknisk VVS

Som komplett leverandør av teknisk VVS gjør Wavin det mulig for rørleggere, anleggsarbeidere og konsulenter å forholde seg til kun én leverandør gjennom hele prosjektet. Wavin har tappevannsystem, gulvvarme, avløpssystemer, rør for kjøle- og varmeanlegg, håndtering av overvann og renseteknikk, som olje- og fettutskillere. 
Wavin kan også produsere hvert rør spesifikt til prosjekter, som bidrar til å spare tid i planleggingsfasen. Det kalles fleksibel produksjonsteknologi, og kommer godt med i store prosjekter. Pedersen legger ikke skjul på at han forventer mye av samarbeidet med Wavin, både når det kommer til produktene, oppfølging og utførelse. Heldigvis har han ikke noe å utsette på verken det ene eller det andre, nettopp fordi Wavin er en komplett systemleverandør – og det vises i de ansatte.    - Hos Wavin har de dyktige folk både på salgsoppfølging og prosjektering. Gutta våre blir kurset i produktene deres, og vi får gode råd om hvilke produkter vi bør bruke hvor. Det å ha noen å sparre med og diskutere løsninger med er veldig viktig for meg, og her er Tom Ole i en egen klasse. Han kan alt. Også om produkter som ikke er Wavins. Jeg kaller han bare for «leksikonet», avslutter han. 

 

Har du spørsmål knyttet til samarbeid med Wavin, eller ønsker du mer informasjon om noen av produktene våre? Ta kontakt med vår tekniske kundestøtte for en hyggelig prat.