Smart gulvvarmestyring med SENTIO

Muligheten for alltid å kunne gå barbeint inne, konstant og behagelig temperatur, godt inneklima og ingen radiatorer å ta hensyn til når boligen skal innredes – dette er bare noen av fordelene vannbåren gulvvarme bringer med seg.  Wavin SENTIO er smart gulvvarmestyring som kan kommunisere med en rekke komponenter i boligen, og kan selvfølgelig styres via app. Vi sier det enkelt: Tilkoble, konfigurer og kjør. 

SENTIO - det nyeste innen gulvvarmestyring 

Mange som bygger ny bolig velger å legge vannbåren gulvvarme, og det med god grunn.  Man får en jevnere varmefordeling i rommet enn ved bruk av panelovner under vinduene. Dette igjen gjør at man kan holde en lavere temperatur, som bidrar til å redusere strømforbruket. Vannbåren varme frigjør også vegg- og gulvplass slik at man kan innrede boligen uten å ta hensyn til installasjoner som ikke kan flyttes på. Gulvvarme gjør det også mulig å styre rommets temperatur på en enkel måte via romtermostaten, slik at man kan justere varmen etter komfortnivå og hvor i boligen man befinner seg.Wavin SENTIO er det nyeste innen gulvvarmestyring. Systemet er utstyrt med individuell styring av romtemperaturen ved hjelp av en termostat i hvert rom, for best mulig komfort i rommene. Når romtemperaturen avviker fra ønsket temperatur, sender termostaten et signal til styreenheten som vanligvis er plassert ved fordelerrøret til gulvvarmen. Styreenheten vil så åpne eller stenge varmen til gulvvarmekretsen. Kommunikasjon mellom rom og styreenhet gjøres enten via et radiosignal eller en kabeltilkobling, og fungerer sømløst uten behov for ekstra tilsyn.
SENTIO setter rett og slett en helt ny standard hva gjelder funksjonalitet knyttet til gulvvarmestyring, og åpner for mange muligheter som tidligere ikke eksisterte. 

Les også: 5 fordeler med vannbåren gulvvarme

 

SENTIO kort forklart

SENTIO er et modulbasert system som kan kommunisere med en rekke komponenter i boligens varme- eller kjølesystem. I hjertet av SENTIO-systemet finner man sentralenheten som kontrollerer anlegget ut ifra hvilken predefinert profil man velger. Sentralenheten har 8 innganger og 16 utganger til rådighet. I tillegg finnes det en utvidelsesmodul med 8 innganger og 8 utganger som kobles sammen med sentralenheten. SENTIO har også en modul med 6 spenningsfrie releer som gir et utall av muligheter for tilknytning av forskjellige komponenter man ønsker å styre. Den har en mengde tilkoblingsmuligheter og signalutvekslinger.

På den tilhørende LCD-skjermen finner man alle parametere for å kunne sette opp systemet. Tilknytning av termostater skjer ved å velge kanal på SENTIO, sette inn batterier i romtermostaten og enkelt knytte den opp mot valgt kurs. Romtermostaten har et elegant og enkelt design med et dempet display som viser temperaturen i rommet. Displayet styres med lett berøring og kan låses i en ønsket stilling. Romsensorene kan settes opp via LED-skjerm eller app. Appen kan også benyttes til å styre og kontrollere alle funksjonene i SENTIO varme- og kjøleanlegg eksternt.

SENTIO kan tilknyttes en router og styre inntil to shuntgrupper. SENTIO selv kan enten styres gjennom LCD-skjermen, appen, et PC-program eller direkte fra panelet. Gulvvarmeløsningen leveres som både trådløs og kablet system.

Les også: Installere gulvvarme? Dette må du vite

 

SENTIO eller AHC 9000 – når velger man hva?

Når valget av gulvvarmeløsning skal tas, vil det til syvende og sist være behovet for smarte funksjoner som vil påvirke valget mellom SENTIO og AHC 9000. Har man behov for avanserte innstillinger og app-funksjonalitet velger man uten tvil SENTIO. Da kan sluttbruker styre varmen i sin egen bolig uansett hvor de befinner seg, om det så er på jobb eller i Syden. Den kan også kobles opp mot ventilasjonen og måle luftfuktigheten i bygget. Har man varmepumpe eller andre pumpesystemer er SENTIO såpass smart og preinnstilt på å kunne ta imot informasjon, at den kan kobles opp til disse uten problem.

AHC 9000 er noe enklere når det kommer til funksjoner, men gjør jobben som trengs og vel så det. Mange velger ofte denne styreenheten til større prosjekter. Den kan styre opptil 16 kretser, noe som gjør at det ofte er tilstrekkelig med én styreenhet selv i store bygninger. I prosjekter der vaktmester er involvert og app-funksjoner ikke er nødvendig, vil denne løsningen med andre ord være svært kostnadseffektiv.

Så når velger man hva? Er behovet for smartløsninger tilstede vil SENTIO fungere ypperlig både i eneboliger og større bygg. Er det derimot ikke behov for et stort utvalg funksjoner vil det være tilstrekkelig med AHC 9000. Hvilken styreenhet man bør gå for er i tillegg svært ulikt fra prosjekt til prosjekt. Ta kontakt med oss i Wavin, så veileder vi deg i valget av rett gulvvarmestyring for ditt prosjekt.