Et godt innemiljø er avgjørende for både helsa og trivselen. Derfor har vi i Wavin utviklet produkter som bidrar til å gjøre boligen mer behagelig å oppholde seg i.

Ineffektiv oppvarming, forstyrrende lyder og fuktige kjellere – dette er bare noe av det som kan gjøre innemiljøet dårligere. For noen vil dette oppleves som plagsomt og gå ut over trivselen, for andre vil konsekvensene være større. Det kan nemlig også ha en negativ innvirkning på helsa.

Vi i Wavin gjør vårt ytterste for å utvikle produkter som kan bidra til å forbedre innemiljøet, som vannbåren varme, støydempende avløpsrør og grunnmursdrenering.

 

Vannbåren gulvvarme – effektiv oppvarming av boligen

Vannbåren gulvvarme er en smart investering både når det gjelder godt inneklima og effektiv oppvarming. Wavin har utviklet gjennomtenkte gulvvarmeløsninger med sluttbruker, byggherrer og rørlegger i tankene. Produktet har mange fordeler:

Du får et bedre innemiljø: En varmepumpe man glemmer å skifte filter på, vil bidra til at støvpartikler virvler rundt i luften vi puster inn. Med vannbåren gulvvarme slipper man dette.

Du får en jevn varmefordeling i rommet: Gulvvarme gir en jevnere varmefordeling, og fordeles på et større flate enn for eksempel varmeovner eller panelovner under vinduene. I tillegg kommer varmen nedenfra og sørger for at føttene aldri er kalde.

Du sparer strøm: Fordi man får en jevnere varmefordeling med vannbåren varme, kan man holde en lavere temperatur uten at det vil føles kaldere. Det resulterer i en lavere strømregning.

Det er usynlig: Med vannbåren varme er det slutt på å planlegge rom ut ifra hvor radiatorer eller panelovner står. Gulvvarme synes ikke og tar heller ikke plass.

Det er enkelt å justere: Med gulvvarmestyringen Wavin SENTIO, får du individuell styring av romtemperaturen ved hjelp av en termostat i hvert rom. Det gjør at du for eksempel kan holde en lavere temperatur på soverommet enn resten av rommet. Enheten styres gjennom en LCD-skjerm, tilhørende app, PC-program eller direkte fra panelet. Ønsker du mer informasjon? Les mer om styringssystemet SENTIO her.

 

Støydempende avløpsrør

Det er ikke alltid avløpsrørene tilfredsstiller kravene til støyforurensning i henhold til grenseverdiene i bygningsforskriftene TEK 17 og NS 8175. Da kan man for eksempel oppleve støy når noen trekker ned i do. Lyden oppstår når vann kolliderer med rørveggen, når vann og luft passerer hverandre eller når avløpsvannet endrer retning.

Lyden som oppstår kan være til stor forstyrrelse for de som opplever den, da den spres via konstruksjonene i bygningen. Det er dette som kalles strukturlyd. Dette kan dempes gjennom rørmaterialets elastisitet, godstykkelsen og materialsammensetningen til røret.

Høsten 2019 lanserte Wavin produktet AS+ – et avløpssystem som sørger for optimal støydemping i standard plastdimensjoner. Den har en høy tetthet av materiale, en unik materialsammensetning og spesialutviklede støydempende braketter som gjør den til en av de mest støydempende avløpsrørene i verden. Med AS+ installert blir plagsom lyd fra avløpsrør eliminert, og man slipper å bli forstyrret av naboer som dusjer, tømmer badekaret eller trekker ned i toalettet. Les mer om fordelen med AS+ her.

 

Unngå fuktig kjeller med grunnmursdrenering

En rå og fuktig kjeller er noe man håper på å slippe, men som dessverre er noe mange lever med. En umiskjennelige kjellerlukt, fuktige flekker eller muggsopp er typiske tegn på at kjelleren er utsatt for fukt. Dette er problemer det ikke anbefales å leve med i lengden, da det kan gå ut over inneklimaet og deretter helsa.

Det er flere grunner til fuktproblemer i kjellere, men det kan ofte knyttes til dårlig grunnmursdrenering. Å forsikre seg om at grunnmuren er tett og gjør jobben sin er en billig forsikring for fremtiden.              

Wavins korrugerte drensrør holder kjellere og fundamenter tørre, slik at man ikke risikerer fuktskader. Vi leverer både korrugerte rør på kveil og i rette lengder til husdrenering. For tomter der ikke grunnmursdrenering er nok, har vi også Q-Bic Eneboligpakker som sørger for at overvann ikke flommer ukontrollert videre fra tomten og forårsaker flom og skader. Få mer informasjon om grunnmursdrenering her, og les mer om overvannshåndtering på egen eiendom for å være bedre rustet mot store nedbørsmengder.

 

Wavin – eksperter på godt innemiljø

Vannbåren varme, støydempende avløpsrør og grunnmursdrenering er bare noen av systemene vi fører som bidrar til å bedre innemiljøet. Wavin har et komplett sortiment med produkter som kan gjøre det bedre å oppholde seg inne. Har du noen spørsmål om innemiljø, produktene vi fører eller annet? Ta kontakt med vårt kundeserviceteam for en hyggelig og uforpliktende samtale.