Ofte stilte spørsmål knyttet til gulvvarme

Ofte stilte spørsmål knyttet til gulvvarme

Å bruke vannbåren gulvvarme som oppvarmingsløsning i boligen er en smart investering mange har fått øynene opp for. Da dukker det naturlig nok opp spørsmål knyttet til oppstart av det nye gulvvarmesystemet. Derfor har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene vi får om styreenheten Wavin AHC 9000 nedenfor. Bruk dem selv, eller gi de videre til kunder som en hjelpende hånd.

 

 1. Hva gjør man når styreenheten periodevis mister forbindelsen til romtermostaten?

  Dersom romtermostaten allerede er registrert hos styreenheten, men likevel mister forbindelsen, anbefaler vi at du sørger for at romtermostaten er plassert 2-3 meter unna styreenheten. Alternativt kan du prøve en ny plassering av romtermostaten.

   

 2. Hvorfor registreres ikke romtermostaten med kontrollenheten?

  Den vanligste årsaken til denne feilen er at romtermostaten er en eldre versjon, eller at romtermostaten er for nær kontrollenheten. Undersøk derfor om betegnelsen «TP 150» står på termostatens bakside. Vises ikke «TP 150» på baksiden, er romtermostaten en eldre versjon (TP 82), og må byttes ut for å synkroniseres med Wavin AHC 9000.

   

 3. Hvordan går man frem når styreenheten fullstendig har mistet kontakten med romtermostaten?

  Dette skyldes mest sannsynlig at batteriene i romtermostaten er flate og må byttes ut. Du må bruke to AA 1,5 alkaline batterier.

  Hvis det er en kablet romtermostat skyldes feilen mest sannsynlig en brutt kabel ut til romtermostaten. Da må kabelen enten repareres eller byttes ut.

  Les også: 5 fordeler med vannbåren gulvvarme

   

 4. Hva gjør man når romtermostaten ikke fungerer korrekt, eller at man vil slette tidligere innstillinger?

  I slike tilfeller anbefaler vi at du nullstiller romtermostaten til fabrikkinnstillingene. Dette gjør du ved å velge «RES» og deretter «PÅ» i romtermostatmenyen.

  Les mer i installasjonsveiledningen under Nedlastninger.

   

 5. Hvorfor kommer det varme ut av systemet uten at romtermostaten er stilt inn på dette?

  Dette skyldes at "first open" funksjonen på aktuatoren ikke er brutt, og dermed står 10-15% åpen. Alle Wavins aktuatorer leveres med first open funksjon. Denne deaktiveres når systemet startes, (strøm i minst 10 minutter). Deretter er aktuatoren klar for bruk .  

 6. Hva betyr det blinkende utropstegnet (!) i displayet på romtermostaten?

  Det betyr at romtermostaten har mistet forbindelsen til styreenheten. Da må du koble den opp på nytt igjen.

   

 7. Hvorfor peker pila oppover på termostaten?

  Det betyr at termostaten ber om varme for å nå temperaturen den er innstilt på.

  Les også: Installere gulvvarme? Dette må du vite

   

 8. Er Wavin AHC 9000 vanskelig å installere?

Nei, AHC 9000 er en av de enkleste løsningene i bransjen og er veldig lett å koble opp elektronisk. Det eneste man trenger å gjøre er å velge kursen den skal kobles opp på, og deretter sette strøm på termostaten. Det er 16 kurser å velge mellom, og man velger den man vil ha ved å trykke pilen på displayet bort til ønsket kurs.

Wavin er den foretrukne prosjektpartner innen VA og VVS og har gode løsninger for dine utfordringer. Har du flere spørsmål knyttet til gulvvarme, eller er det noe annet du lurer på? Ta kontakt for en hyggelig samtale.