Våre ansatte finner daglig løsninger for kunden

Spesialproduksjon for kunden

På Håndlaget-avdelingen til Wavin er ingen dag lik. Her hjelper de entreprenører ut av knipa hver uke, og leverer mer enn 250 spesialprodukter i året.

De ansatte på Håndlaget-avdelingen til Wavin får nesten daglig utfordringer de aldri har vært borti før. Det kan være alt fra prosjekter som risikerer store forsinkelser dersom en spesialdel ikke blir laget i hui og hast, til bestillinger på over 50 skreddersydde spesialkummer til et fremtidig prosjekt. Mer enn 250 spesialprodukter i året ruller ut av fabrikken på Høland – flesteparten unike av sitt slag.

Vi gir alle kundene våre det samme svaret når de tar kontakt: Vi fikser det, uansett, sier Modolv Ranheim, leder for Håndlaget.  Det er nettopp dette Håndlaget-avdelingen til Wavin er kjent for – de er kunnskapsrike, raske og håndterer alt som kommer deres vei. Et resultat av dette er en avdeling med svært godt rykte hos kundene og ansatte som er stolte av eget arbeid.

 

Lager alt som ikke står i prislista

Håndlaget-avdelingen til Wavin er til for å lage spesialdeler til kunder som trenger mer enn standardvarer. For selv om Wavin har markedets bredeste standardsortiment hender det at løsninger må skreddersys. Et eksempel på dette kan være en kum der materialvalg, vinkl er på inn- og utløpsrør eller sammensetninger av rørdimensjoner ikke finnes som standardløsning. Dette er særlig vanlig på rehabiliterings- og vedlikeholdsjobber der man ikke har fullstendig oversikt over dimensjonene.

Andre ganger kan det oppstå akutte skader som resulterer i at anlegget vil være ute av drift inntil produktet er ferdig installert. Slike situasjoner kan skape store forsinkelser og høye kostnader for de det gjelder, så da haster det å finne en spesiallaget løsning. Da kaster de ansatte seg rundt og jobber på spreng for å få levert det ferdige produktet samme dag som forespørselen kom inn. For er det noe Håndlaget-avdelingen setter pris på, er det å hjelpe kunder ut av knipa.

Det er morsomt å kunne hjelpe kunder som ikke kommer videre på grunn av en manglende del. Det gir mestringsfølelse å levere et produkt som fungerer med en gang og setter prosjekter i gang igjen. Og vi har fortsatt til gode å si til en kunde at «nei, dette klarer vi ikke». Vi kan lage alt som ikke står i prislista, sier Ranheim med et smil.I tillegg til spesialløsninger tilpasset spesifikke prosjekter, lager også Håndlaget standardvarer som ikke lønner seg for Wavin å lage i store kvantum. Avdelingen har to sveisestasjoner, benk for langbend-produksjon og stasjon for tilpasning av Telecom-produkter, slik at flere prosjekter kan foregå samtidig.

 

Stor etterspørsel etter innovative og ressursbesparende løsninger

Den siste tiden har Wavin opplevd sterkt økende etterspørsel etter produkter og tjenester fra Håndlaget-avdelingen. Det er tidsbesparende for kunden å bestille skreddersydde løsninger sammenlignet med å bedrive sveising under bakken på egenhånd. I tillegg er plasten som benyttes i Wavins rør og rørdeler er svært miljøvennlige og energieffektive, noe som kommer kundene til gode.

For at prosessen skal være så effektiv som mulig, legges det stor vekt på rask og grundig kommunikasjon med kunden i forkant av produksjon. Først skisserer kunden sitt behov. Deretter fintegnes dette i riktig målestokk og sendes tilbake til kunden sammen med et prisoverslag og leveringstid. Når dette blir godkjent blir produktet normalt levert i løpet av to til fem dager.

 

Vi gjør vårt beste for å levere innovative og ressursbesparende løsninger, både når det gjelder økonomi og miljø. Et eksempel er en skreddersydd løsning på avgreningen til et 800-rør vi lagde, som sparte kunden for 25 prosent av kostnadene til et standard grenrør, forteller Ranheim.

Andre prosjekter som har fått hjelp av Håndlaget-avdelingens kompetanse er undervarmen på treningsbanen på Lerkendal og hovedbanen på Sogndal. Heggstadmoen Gjenvinningsstasjon i Trondheim bestilte 50 ulike spesialkummer til sitt prosjekt.  Blant de største kundene som ofte trenger spesialtilpassede produkter finner vi Heidenreich, Ahlsell og Brødrene Dahl på vegne av kommuner og entreprenører.   Håndlaget-avdelingen har derfor høy kompetanse og god erfaring med mange ulike prosjekter av ulik vanskelighetsgrad og størrelse. De ønsker både gamle og nye kunder velkommen!

Har du noen spørsmål angående Håndlaget-avdelingen til Wavin, eller ønsker du å legge inn en bestilling? Ta kontakt med kundeservice