AS+ er designet med både planlegging, installasjon og yteevne i sentrum, og vil bidra til å forenkle hverdagen til alt fra arkitekter til rørleggere

fredag 6. september 2019

ASTO blir WAVIN AS+

Gode produkter kan alltid bli bedre, noe AS+ er et perfekt eksempel på. Det nye avløpssystemet har tatt alle de gode kvalitetene fra Asto og forbedret dem. Dette har resultert i optimal støydemping med alle plastrørets fordeler.

Designet med tanke på flere målgrupper

Wavin utvikler alltid produkter med alle involverte parter i fokus, og AS+ er intet unntak. Grunnen til dette er at vi ikke blir fornøyde før et produkt treffer behovene til aktører i alle faser av et prosjekt, om det så er i planleggingsfasen eller installasjonsfasen.

For en arkitekt for eksempel, vil det være avgjørende med et avløpssystem som følger alle forskrifter, sørger for lav TCO og ikke minst gir god komfort for brukerne av bygget.  Rørleggeren eller entreprenøren på vil på sin side være mer opptatt av om installasjonen er sikker og enkel,  og at produktene er pålitelige.  AS+ har blitt utviklet med alle som berøres i et VVS-prosjekt i tankene, slik at både planlegging og installasjon blir optimal.

 

  • AS + leveres i standard plastdimensjoner på 50-200 mm tilpasset norske forhold
  • Avløpssystemets unike materialsammensetning gir optimal støydemping
  • En blå, ferdigsmurt pakning gir enkel og garantert lekkasjefri montering
  • Utformingen til AS+ halverer behovet for monteringskraft (ift.Asto)
  • Muffe- og pakningsutformingen gjør at inntil 10 graders skjevhet likevel ikke medfører lekkasje
  • AS+ kan tegnes med millimeterpresisjon i BIM

Alle forbedringer er utviklet ved hjelp av Wavins samarbeidspartnere og kunder. Det er gjennom tilbakemeldinger og besøk på anleggsplasser vi ser hvor behovene ligger. AS+ er et resultat av godt samarbeid, og vi i Wavin er svært fornøyd med resultatet!

 

Optimal støydemping i standard plastdimensjoner

AS+ sørger for suveren støydemping. De gamle støpejernsdimensjonene til Asto er byttet ut med standard plastdimensjoner fra 50 til 200 mm tilpasset norske forhold. Brukervennligheten er dermed betraktelig bedre. Avløpssystemets unike materialsammensetning gir forbedret støydemping, og den høye tettheten av materiale gir optimal lydreduksjon. AS+ har også spesialutviklede støydempende braketter som bidrar ytterligere til å gjøre avløpssystemet til et av de mest støydempende lav-støy systemene i verden.

AS+ er rett og slett det systemet man velger når man ønsker den beste støydempingen. Så enkelt er det. Wavin hjelper gjerne med lydberegning, og er alltid tilgjengelig når det kommer til råd om montering og materialvalg.

Les også: Alt du trenger å vite om lydberegning av avløpssystemer

 

Enklere installasjon

AS+ er designet for å være enklere å installere. Den har forbedret gripeevne, vinkelrotasjonsstyring og en ferdigsmurt pakning som gir enkel og garanter lekkasjefri montering. Denne utformingen halverer behovet for monteringskraft sammenlignet med Asto.

AS+ monteres smidig med håndkraft, og med den ferdigsmurte pakningen slipper man det ekstra steget med å påføre smøring før installasjon. Avløpsrørene veier i tillegg kun en tredjedel av støpejern, og man slipper å tenke på helserisiko fra støvutvikling under kapping. Man kan derfor kappe AS+ innendørs, noe som resulterer i færre skritt per kapp, og en langt mer effektiv monteringsprosess.

 

Planlegg prosjekter med Wavins innholdspakke i BIM Revit

Wavin er den eneste leverandøren med tre avløpssystem som kan tegnes med millimeterpresisjon i BIM, og AS+ er selvfølgelig ett av disse. Innholdspakken er skreddersydd det norske markedet, og leverer «as built» fremstilling av rørsystemer uten risiko for ugyldige koblinger eller valg av produkter som ikke er tilgjengelige.

Ved å bruke 3D-modellering i planleggingen vil arkitekter og konsulenter ha bedre oversikt, og dermed kunne planlegge riktig fra start. Det bidrar til å minimalisere prosjekteringstiden betydelig. Med nøyaktige rørlengder og deler kan man utvikle en detaljert og virkelighetstro tegning med en fullstendig produktliste. Dette vil være gull for entreprenør og rørlegger når produktene skal bestilles fra grossist, og ikke minst når produktene skal installeres på byggeplass.

Vi i Wavin gleder oss til å introdusere AS+ til våre kunder, og gjør vårt ytterste for at overgangen fra Asto til AS+ blir så smidig som mulig.  Har du noen spørsmål angående vårt nye produkt? Ta gjerne kontakt for en hyggelig samtale, så skal vi fortelle deg alt du trenger å vite om vårt nye avløpssystem. 

Og vil du ha informasjon tilsendt - registrer deg her: ASPLUS