Hver uke leveres unike løsninger - både til VA og VVS

Fem grunner til å benytte seg av Wavins Håndlaget-avdeling

 

Håndlaget-avdelingen til Wavin må bryne seg på ulike utfordringer hver eneste uke. Det spesialproduseres til både VA og VVS. Uansett hva som kastes deres vei er én ting sikkert: Avdelingen fikser det på strak arm.

Hvis det er en avdeling hos Wavin som virkelig må tenke nytt og kreativt for å løse utfordringer, så er det Håndlaget-avdelingen. Ingen bestilling som ramler i fanget på avdelingen er lik. Hver eneste uke jobbes det hardt for å hjelp e entreprenører, og i løpet av et år leveres over 250 spesialprodukter. Disse er helt avgjørende for utallige prosjekter. Det finnes mange gode grunner til å benytte seg av tjenestene til Wavins Håndlaget-avdeling. Usikker på om du bør sende inn en bestilling til avdelingen? Her er fem gode grunner til at det kan lønne seg.

 

1. Ingen utfordring er for stor for Håndlaget-avdelingen

Det er enkelt og greit ingenting Håndlaget-avdelingen ikke får til. Så langt har ikke avdelingen fått inn et oppdrag de ikke har klart å utføre.

Vår avdeling i Høland har blant annet sikrestilt prefabrikkerte kummer, spillvannskummer og kummer for overvannshåndtering. De fleste behov for prefabrikkerte kummer bunner i at vinkler, dimensjoner og høyder i anlegget ikke passer med bruk av standard kummer. Håndlaget-avdelingen på Høland har jobbet med prefabrikkerte kummer med 425-, 600- og 1000 mm stigerør, og levert til en rekke førnøyde kunder.

Les også: Fabrikken til Wavin: miljø, kvalitet og lokal forankring

 

2. Spesialproduktene du bestiller leveres raskt

Håndlaget-avdelingens arbeid starter alltid med en forespørsel fra kunde. I de fleste tilfeller vil Håndlaget-avdelingen ta kontakt med kunden for å få mer informasjon om prosjektet, utfordringer og ønsker. Deretter blir produktet tegnet. Avdelingen har som mål å ferdigstille en korrekt tegning som skal godkjennes senest dagen etter bestillingen, altså innen 24 timer.

Når kunden godkjenner tegningen og en ordre er bekreftet, vil produktet lages og leveres innen to uker. Avdelingen ønsker seg en leveringstid på 14 dager, slik at de har mulighet til å yte ekstra god service i de tilfeller det skulle komme inn en hastesak. Dette kan for eksempel være en situasjon der prosjekter har stoppet opp i mangel på riktig del. Da hiver de ansatts seg rundt og leverer skisser til godkjenning og produserer delen samme dag som bestillingen kom inn. I noen tilfeller vil også deles leveres samme dag. Dette gjør Wavins Håndlaget-avdeling til en av de raskeste på å levere spesialprodukter i Norge.

 

3. Plasten som brukes i produktene er miljøvennlig og energieffektiv

I rørene og rørdelene til Wavin brukes plasttypene PE (polyetylen) og PP (polypropylen), som både er miljøvennlig og energieffektiv. Brenner man umodifisert PE avgis samme avgasser som om man brenner et stearinlys. Skreddersydde kummer i plast fra Wavin veier også svært lite, og monteringen ved prosjektet går alltid raskt fordi alle vinkler, høyder og dimensjoner stemmer.

Les også: Slik hjelper oljeutskillere fra Wavin miljøet

 

4. Du kan spare en god del penger

Alle som arbeider i Wavin jobber hardt for at kundene deres skal få innovative løsninger, som også er ressursbesparende. Det finnes mange eksempler på produkter fra Håndlaget-avdelingen som har spart kunden for utgifter. Ved et tilfelle ble det skreddersydd en løsning på avgreningen til et 800-rør, hvor kunden sparte 25 prosent av kostnadene som ellers hadde gått med til et standard grenrør. I tillegg gikk det mye raskere å få Wavin sitt rør montert, noe som igjen er med på å spare penger.

Avdelingen har også arbeidet med prefabrikkerte skreddersydde kummer som er tilpasset stedlige forhold, og som har spart flere kunder for mange timer i grøfta med tilpasninger. Kummer for spillvann passer for alt fra 425- og 600 mm stigerør til stigerør på 1000 mm. For en kunde har Håndlaget i Høland for eksempel bygget om en Tegra 1000 x 400 TP1-kum, til en TP2. Kummen skulle samle spillvann fra 315 mm-rørgater som kom mot hverandre, og lede det ut i et 400-rør i «feil vinkel». Kummen ble bygget for å ivareta god vannhydraulikk under vanskelige forutsetninger, hadde rask og effektiv montering og kunden var godt fornøyd.

 

5. Håndlaget-avdelingen sikrer at prosjektet ikke går i vasken  

Alle prosjekter innen VA og VVS er helt avhengige av at produktene og delene de har bestilt er i rett størrelse. Dersom dette ikke stemmer vil det kunne skape store forsinkelser og bli kostbart. Oppstår en krise er det godt å vite at Håndlaget-avdelingen til Wavin kan stille opp på rappen. Uansett om det er snakk om akutte skader, arbeid hvor materialvalg, vinkler eller sammensetninger av rørdimensjoner ikke finnes som standardløsninger, eller rehabiliterings- og vedlikeholdsarbeid hvor man ikke har total oversikt over dimensjonene, vil Håndlaget-avdelingen kunne få deg ut av knipa.

Avdelingen har mulighet til å bistå deg på dagen. Ved et tilfelle hadde en kunde problemer med anlegget sitt, og samme kveld som han bestilte spesialdeler mottok han leveringen fra Høland. Uansett hva utfordringen er vil denne avdelingen sikre at ditt prosjekt ikke går i vasken. Trenger du assistanse? Ta kontakt med Håndlaget-avdelingen, så får du god hjelp og støtte.