5 fordeler med vannbåren gulvvarme 

Lengter du etter gulvvarme i boligen? Da står som regel valget mellom vannbåren- og elektrisk gulvvarme. Her er noen grunner til å velge vannbåren gulvvarme. 

Det er ikke så dumt å vurdere gulvvarme som oppvarmingsløsning. Det finnes nemlig langt flere argumenter for enn imot det å investere i denne formen for oppvarming.

 

Sparer strøm

Gulvvarme lar deg redusere strømforbruket ditt. Grunnen til dette er at man får en jevnere varmefordeling, og dermed kan holde en lavere temperatur. Fordi varmen kommer fra gulvet kjennes varmen der den trengs mest: på føttene.

 

Du vil dermed kunne senke temperaturen i rommet med omlag to grader uten at det føles kaldere. Her er det med andre ord penger å spare med effektiv bruk av strøm.

 

Jevn varmefordeling i rommet

Som nevnt gir gulvvarme en jevnere fordeling av varme. Der for eksempel panelovner er plassert i nærheten av vinduer for å forhindre trekk og sende varmen opp i taket, vil gulvvarme gi varmen nedenifra og fordeles på en langt større flate.

 

Frigjør veggplass

Med oppvarmingsløsninger som radiatorer og panelovner må rommet planlegges deretter. Gulvvarme er både usynlig og tar ingen gulvplass. Dermed kan du innrede rommet akkurat slik du ønsker!

 

Et bedre innemiljø

Med for eksempel varmepumper vil luften sirkulere i rommet. Dersom filtrene i varmepumpene ikke skiftes jevnlig vil støvpartikler virvles rundt i luften du puster inn. Dette er spesielt ugunstig for deg som sliter med allergi. Du vil derfor få et bedre inneklima med gulvvarme.

 

Full kontroll over varmen

Med en romtermostat kan du enkelt regulere ønsket temperatur i rom med varmekabler. Da kan du justere det etter komfortnivå, eller sette temperaturen opp eller ned basert på om rommet brukes eller ei.

 

Enklere forklart: Gulvvarme lar deg styre rommets temperatur på en enkel måte. Da vil du få ønsket temperatur når du trenger det!

 

Norsk Wavin har erfaringen som trengs

Siden 90-tallet har Wavin både designet og produsert gjennomtenkte gulvvarmeløsninger med vannbåren varme. Våre spesialister kan bistå med gode råd, og varmesystemet vil være tilpasset dine behov. 


 Når du skal legge vannbåren gulvvarme er det flere valgmuligheter avhengig av ditt prosjekt. Hos Wavin finner du et bredt sortiment av skap, paneler og tilbehør av høy kvalitet. Våre løsninger passer til alle typer gulv og er utviklet både med tanke på sluttbruker, byggherrer og rørleggere, slik at prosessen fra A til Å er like god for alle.