Vellykket blåseseminar i Frankrike

Kunnskap om kvalitet, blåsing og samarbeid

Behovet for kunnskap om blåsing av fiberrør er stort i et marked der kravet til kvalitet på bredbåndsnett og fiberanlegg er høyt. I samarbeid med Nexans Norway og Ensto Nor, inviterte derfor Norsk Wavin nylig montører, prosjektledere, anleggsledere og andre faglig interesserte til fagseminar i blåseteknikk.

Vi var flere fra Sønnico som deltok, og vi hadde også med oss tre underentreprenører. Selv om jeg er godt kjent med produktene fra før, var jeg interessert i å se på fremstilling og bruk og det er alltid bra å lære enda mer om blåsteknikk. Det er også ikke bare hyggelig, men også nyttig å treffe folk man kun har snakket med på telefonen ansikt til ansikt. Man får hilst på hverandre og utvekslet erfaringer.
Gard Solheim , nasjonal prosjektleder i Sønnico Tele AS

Dele erfaringer

Petter Kirkeby Gardstad fra Eidsiva, deltok også på seminaret. Han mener det var nyttig på flere måter. For Eidsiva er kvaliteten på det de graver ned veldig viktig, og han satte pris på å se på selve produksjonen av rør, samt å dele erfaringer med gamle og nye bekjentskaper.

Jeg satte også stor pris på foredragene fra Wavin, Nexans Norway og Ensto Nor.
Petter Kirkeby , Gardstad fra Eidsiva

Ensto fokuserte på blåsemaskinen og hva som skal til for å redusere problemene man kan støte på underveis, som riktig trykk fra kompressor, rikelig mengde smøremiddel og nøyaktighet ved utførelsen. Her hadde deltagerne mange påstander og erfaringer, noe som mange satte stor pris på å få opplyst. Alt fra hvordan man i praksis bør utføre det, hvilke hjelpemidler og når skal man sette på trykkluften i tillegg til matebåndet på blåsemaskinen.

I praktfull sol fra blå himmel var alle deltagere veldig fornøyd og ble så videre med på omvisning inne i produksjonshallen. For det gir selvsagt mening å se hvordan produktene blir produsert og hva grunnen er til at produktene koster det de koster.

Morgan Karlsson, som er avdelingsleder hos Veflen Entreprenør, har lang erfaring med Wavins rørsystemer, og satte stor pris på det faglige påfyllet han fikk på blåseseminaret.

Det er viktig å holde seg oppdatert på det siste innen rør, kabler og annet utstyr. Jeg visste mye fra før, men lærte også mye nytt. Som ekstrabonus kom det sosiale. Det å treffe bransjefolk, og stifte nye bekjentskaper var vel verdt turen.
Morgan Karlsson , avdelingsleder hos Veflen Entreprenør

Kvalitetssikring

Å få forståelse for hva som ligger bak kvalitetssikring i alle produksjonsledd der operatørene garanterer produktet klart for neste reise, er viktig. Vi i Wavin vet at vi leverer kvalitet som har lang levetid, krav til ringstivhet, standard for trykktest og produkter som er enkle å installere. Derfor ønsker vi også å invitere flere brukere og eiere til å bli med på disse blåseseminarene vi arrangerer sammen med Nexans og Ensto. Da dette ikke blir det siste, forteller Heiko Heincken, distriktsleder El & Tele Region sør/vest hos Wavin.