To suverene alternativ: Q-Bic Plus, eller AquaCell.

tirsdag 22. september 2020

Wavin overvannskassetter

Wavins overvannskassetter fungerer optimalt sammen med våre andre overvannsløsninger. Enten du skal ha et fordrøyningsanlegg erller infiltrasjonsanlegg, enten du trenger full inspeksjonsbarhet eller styrke til å håndtere trafikklast har vi en løsning som fungerer i ditt prosjekt.

AquaCell – det nyeste innen overvannshåndtering fra Wavin

Vi i Wavin jobber hardt for at produktene våre skal innfri våre kunders ønsker. Nå har vi lyttet til entreprenører fra hele verden, og forbedret vår populære Q-Bic overvannskassett fra 2005 – hils på nyheten AquaCell!
De økende klimaendringene gjør ikke behovet for overvannskassetter noe mindre. Derfor må løsningene vi tilbyr utvikle seg med tiden. AquaCell kan settes sammen tre ganger så fort som Q-Bic, installeres uten bruk av verktøy, pinner og klips og kan stables akkurat som Q-Bic Plus som kom i 2015. I tillegg blir den produsert i miljøvennlig materiale. AquaCell er rett og slett beregnet for fremtiden.

Wavin har alt innen overvannsløsning

Vi har alle fått med oss at klimaet er i forandring. Dette krever at byrom tilpasses for å håndtere ekstreme værforhold som kan komme vår vei, det være oversvømmelse, lengre perioder med tørke, senking av grunnvannsnivå, overoppheting eller forurensing av overflatevann. Samtlige er mulige scenarioer byer og tettsteder kan komme til å måtte håndtere i årene som kommer. Så hvordan forbereder man seg på disse problemene? Jo, med overvannsløsninger fra Wavin.
Våre overvannsløsninger er robuste og holdbare, av høy kvalitet og er enkle å installere. Det gjør dem unike av sitt slag. Vi tar hensyn til lokale reguleringer, størrelseskrav, plass under bakken, bærekraft, miljøpåvirkning, trafikkbelastning, vedlikehold, infiltrering og gjenbruk. Igjen står et knippe overvannsløsninger beregnet for fremtidig bruk, og det nyeste innslaget i produktrekken er AquaCell.

AquaCell har flere av kvalitetene til sin storebror Q-Bic Plus

AquaCell har videreutviklet de gode kvalitetene i Q-Bic, samtidig som den har fått flere av egenskapene til Q-Bic Plus etter ønske fra våre kunder. Akkurat som Q-Bic Plus kan AquaCell stables under transport og lagring. Slik sparer man plass både under transport og på byggeplassen. Dette betyr at det kan fraktes opptil fire ganger så mange kassetter i hver bil, noe som resulterer i færre leveranser, enklere logistikk og lavere CO2 avtrykk. 
AquaCell er i tillegg tre ganger så rask å installere, sammenlignet med "gamle" Q-Bic som skal fases ut. Den er også så kjøresterk og holdbar når den er installert, at vi garanterer trafikklast opptil 20 tonns aksellast. For ekstra sikkerhet kan man dobbeltstable AquaCell. Kontakt oss, så hjelper vi deg å beregne behovet i ditt prosjekt.

 

Produsert i resirkulert materiale

Vi i Wavin tar miljø og bærekraftig utvikling på alvor. Vi er et aktivt medlem av The European Plastic Pipes and Fittings Association (TEPPFA), og jobber systematisk og strategisk for å kombinere høye produksjonsnivå med et lavere karbonfotavtrykk. I tillegg måler vi årlig utviklingen vår på bærekraftsmål nummer 9 (bærekraftig infrastruktur) og nummer 12 (ansvarlig forbruk og produksjon). 
Derfor har vi valgt å produsere AquaCell i 100 % resirkulert plast (PP), uten at det går ut over kvaliteten. Den er rett og slett designet for fremtiden, og hjelper oss ta et stort skritt mot grønnere, sunnere og mer bærekraftige byer. Kvalitetskontrollen er komprissløs både når det gjelder råvaren som brukes, og under produksjon. På den måten sikrer vi et produkt som er bedre for miljøet, i tillegg til å være sikkert og sterkt gjennom hele levetiden.
Les også om vår løsning Wavin Q-3 for planting av trær blant betong og asfalt her.

Hva er de største forskjellene mellom AquaCell og Q-Bic Plus?

AquaCell er et godt valg til små og mellomstore prosjekter, mens Q-Bic Plus er beregnet for større prosjekter.
Hvis du trenger fri tilgang til inspeksjon og rengjøring, er Q-Bic Plus den beste løsningen. Hvis det ikke er like stort behov for inspeksjon, er det både billigere og enklere med AquaCell. Til slutt har Q-Bic Plus noe mer fleksibilitet når det gjelder form og utvidelse.  Begge løsninger er optimalisert for sitt bruk, og vil gjøre en like god jobb på å håndtere overvann i byrom.