Kunnskapssenter

Hva skjer hos Norsk Wavin?  Her finner du  Nyheter, Prosjekter og kommende arrangement.

FTTH 2018

Nok en gang reiser Norsk Wavin med Telecom-gjengen i Norge nedover til Europa der Fiber To The Home holder sin årlige konferanse og hvor Mexichem med Wavin og Duraline er GULL sponsor og således skaffer våre eminente brukere en rabattert inngangsbillett for FTTH Conference 2018.
Les mer

Vi må spille på lag med naturen

fredag 2. juni 2017

Utviklingen av tettsteder og urbane områder skjer stadig oftere gjennom fortetting. Dette fører til at regnvann som tidligere trakk ned i jordsmonnet, nå forblir på overflaten. – Derfor må planer for håndtering av overvann være med fra start, når nye områder skal fortettes, hevder amanuensis Jon Arne Engan.
Les mer

Wavins PP rør Sepio er mer motstandsdyktig mot kulde

måndag 5. februar 2018

PP-rørene er mer motstandsdyktige mot kulde og dermed enklere å håndtere. Når temperaturen kryper under frysepunktet kan PVC rør lettere sprekke f.eks ved kapping.
Les mer

Seismologisk utstyr i Barentshavet - beskyttet av en Tegra-kum

måndag 28. september 2015

Viktig seismologisk utstyr i Barentshavet blir nå beskyttet av en spesialkonstruert Tegra-kum fra Wavin
Les mer

Kanalbyen Kristiansand installerer Asto

Asto avløpsrør er valgt i prestisjefylt boligkompleks - etter grundige lydkalkulasjoner og en samlet vurdering.
Les mer

Fremtidens materiale i historisk grunn

fredag 8. mai 2015

Wavin PP Sepio ligger nå under gatene i verneverdige Røros sentrum
Les mer

Tar huseierne klimautfordringen på alvor?

måndag 5. oktober 2015

Nå krever stadig flere kommuner at overvann må håndteres lokalt på eiendommen, og legger dermed ansvaret på huseieren. På nybygg i Oslo er det kun vannet fra dreneringsledningen som får slippes ut i det kommunale avløpsnettet, og du får ikke lenger byggetillatelse uten å fremvise en plan for hvordan du skal behandle overvannet. Flere kommuner har innført de samme strenge reglene som Oslo. I noen tilfeller kan dette faktisk være enda strengere: enkelte vannverk forlanger at også drensvannet skal håndteres på egen grunn.
Les mer

XL-Droptank i Sørum

tysdag 29. september 2015

Den 16. juni ble en ny og spennende droptank montert i Størsrudveien på Sørum i Akershus. Denne tanken består nemlig av fem stk. Wavin XL-rør med innvendig diameter på 1600 mm, hvert rør med lengde på 6 meter. Det er maskinentreprenør Åge Haverstad AS som utfører dette prosjektet.
Les mer

HMS og totalkostnaden avgjorde valget

måndag 27. januar 2014

Akasia Fana Barnehage i Bergen hadde utfordringer med ansamling av overvann på en del av uteområdet. Til tider utgjorde dette en fare for barna – for som kjent, barn og vanndammer hører naturlig sammen. Så overvannet måtte kontrolleres.
Les mer

To nye system i samme prosjekt!

onsdag 28. juni 2017

Høsten 2016 lanserte Norsk Wavin to nye systemer; Wavin gulvvarme samt støydempende avløp systemet SiTech+. Prosjektet OT Olsensgate 3-7 i Mo i Rana utstyres med begge.
Les mer

Håndlaget på strak arm

søndag 4. mai 2014

Norsk Wavin har det siste året opplevd sterkt økende etterspørsel etter produkter og tjenester fra sin Håndlaget-avdeling i Høland. Avdelingen skreddersyr unike løsninger for ethvert kundebehov på kort varsel.
Les mer

Forlengelse av avkjærende overvannsledning

måndag 27. januar 2014

Fet Kommune valgte romslige plastrør til å lede overvannet vekk fra boligområde. Prosjektet var planlagt med betongrør, men plastrør ble valgt av flere årsaker. I ettertid er man tilfreds med valget.
Les mer

Bedre arbeidsmiljø med plastrør i store dimensjoner

torsdag 3. april 2014

I forbindelse meda nedleggelse av et eldre rensningsanlegg på Lolland i Danmark, har entreprenørene valgt Wavin XL til installasjon av tre bufferbassenger. Bassengene gir en sikkerhetsmargin på to timer ved et sammenbrudd ved kraftig regn, slik at ikke spillvannet renner ut i elva.
Les mer

Konkurrerer på pris og velger Asto

måndag 27. januar 2014

Er det mulig å konkurrere på pris ved å velge kvalitet på det norske markedet? Ja sier leverandøren av prefabrikerte bad, som fikk en stor kontrakt med Trysilhus, og valgte støysvake avløpsrør fra Wavin.
Les mer

Fordrøyningsmagasiner er den beste løsningen

fredag 2. oktober 2015

På Lørenvangen i Oslo kommer det 1000 nye boliger på tomter som tidligere var preget industri og kontorbygg. Ledningsnettet er gammelt og har ikke kapasitet til å ta unna alt. Dette skjer på et tidspunkt hvor problemer med overvann blir stadig mer aktuelt.
Les mer

Når regnet flommer over på eiendommen, kan det være ditt problem

måndag 14. august 2017

Overvann, altså nedbør og smeltevann som renner av på tette overflater, kan det være ditt problem å hanskes med – ikke kommunens. De fleste offentlige avløpsnett makter ikke lenger å ta seg av de ekstra vannmengdene vi nå står ovenfor, og stadig flere kommuner legger ansvaret over på huseier. Når den naturlige dreneringen ikke er tilstrekkelig finnes det heldigvis effektive løsninger for å hanskes med problemet. Forsidefoto: Romerikes Blad
Les mer

XL-rør erstattet bro og veien kunne åpne etter 5 dager

onsdag 22. november 2017

Det har vært en tøff og regntung høst på Sørlandet. Den ene flommen har avløst den andre og skapt store problemer, ikke minst for Statens vegvesen. Blant annet hadde elva tatt en bro på fylkesveg 302, og da ble løsningen to XL-rør på 3 meter innvendig diameter fra Wavin.
Les mer

Kabelrør - sterkt som grunnfjellet selv

søndag 4. mars 2012

Å grave dype grøfter i solid grunnfjell er slett ikke enkelt. Så vi brukte Wavins sorte PE-SN64 kabelrør i stedet.
Les mer

5 vanlige spørsmål

fredag 1. april 2016

Her har vi samlet de 5 hyppigste temaene for feilsøking på gulvvarme og styring:
Les mer

1184 overvannskassetter på et brett

fredag 11. mars 2016

Nye Luhr skole blir 150 meter lang og 40 meter bred. Skolens flate tak kommer garantert til å samle mye vann, fastslår anleggsleder Glenn Oppegård i Nordby Maskin. – Kommunen krevde derfor overvannshåndtering, og Q-Bic Plus var den beste løsningen.
Les mer

Norges lengste XL-rør

onsdag 13. april 2016

Aldri tidligere har et Wavin XL-rør på hele 16 meter blitt transportert til Norge og brukt på prosjekter her. Men nå skjedde det altså i - Telemark helgen 4. - 6. mars 2016.
Les mer

Norges største Q-Bic Plus anlegg under den nye lekegrinda til Vålerenga

onsdag 15. juni 2016

På Valle i Oslo, med gamle Valle Hovin Stadion som nærmeste nabo, bygges Vålerengens Idrettsforenings nye fotballstadion. HENT as er totalentreprenøren, og grunnentreprenør Marthinsen & Duvholt as monterer nå Norges hittil største Q-Bic Plus anlegg her.
Les mer

Norges første Q-Bic Plus anlegg montert på Gran

torsdag 1. oktober 2015

I løpet av formiddagen onsdag 26. august monterte Tero Anlegg 600 Q-Bic Plus kassetter, som utgjør et fordrøyningsanlegg på 250 kubikkmeter. Dette var første gang Q-Bic Plus ble brukt her i landet.
Les mer

Baderom på samlebånd

måndag 18. juli 2016

Med digitalt bibliotek over Wavins rørprodukter har Teknobad rasjonalisert både prosjektering og produksjon av sine komplette VVS-moduler. For første gang i historien tegnes et VVS-anlegg akkurat slik det i virkeligheten blir. Og Wavin fikk være med å se da det første badet ble satt sammen basert på våre Bim Revit innholdspakker.
Les mer

Klima i endring krever mer av entreprenørene

fredag 22. juli 2016

De kommunale avløpsnettene her i landet har allerede nå problemer med å håndtere overvannet. Og klimaprognosene gir ingen trøst, for de viser at vi må forvente stadig mer nedbør i fremtiden. Dermed skal enda mer overflatevann svelges unna. Heldigvis finnes det gode løsninger på dette problemet. (foto:NRK)
Les mer

Spesielle overvannsrør under Ørje sentrum

måndag 25. juli 2016

E18 mellom Norge og Sverige er en av våre viktigste utenlandsforbindelser. I flere år har det vært jobbet med opprusting og utbygging av veistrekningen mellom Vinterbro i Akershus og Riksgrensen. Det hele startet for noen år siden da Multiconsult kontaktet oss for noen år siden med en del spørsmål om rørdimensjoner og isolasjon, forteller Aksel Ruud i Isoterm.
Les mer

Første inspeksjon på 10 år

tysdag 14. mars 2017

Driftsleder Lasse Strindberg Knudsen på Komplett Arena i Sandefjord ble svært overrasket da Wavin ville avtale tid for inspeksjon av Q-Bic fordrøyningsanlegget deres. Det hadde da fungert i 10 år uten tilsyn, helt problemfritt, og uten at Knudsen ante at det bestod av kassetter i plast.
Les mer

Fremtidsrettet prosjekt

måndag 27. januar 2014

De spådde klimaendringene med økt nedbørsmengde og flomfrekvens er allerede her. I Fet kommune pågår nå et prosjekt som illustrerer den nye virkeligheten vi befinner oss i. Samtidig illustrerer prosjektet den avgjørende viktigheten av hvordan vi som samfunn håndterer utfordringene.
Les mer

Enklere og billigere med XL-rør

torsdag 30. mars 2017

Like ved Kløfta i Akershus gikk det for tre år siden et leirras som førte til stengning av riksveg 2. Da faren for ytterligere ras og utglidninger også truet bebyggelsen i nærheten, fikk Feiring Bruk oppgaven med å stabilisere området. For å lukke bekken som går der, valgte de Wavin XL-1400 rør:
Les mer

Like enkelt som Lego

torsdag 30. mars 2017

Da det kom vann i kjelleren på et av Norges mest trafikkerte og sentralt plasserte hoteller, fikk Nordby Maskin oppdraget med å anlegge et nytt fordrøyningsbasseng. De valgte å bruke Q-Bic Plus, og det har de ikke angret på siden.
Les mer

Etterspurt fagseminar om blåseteknikk

fredag 31. januar 2014

Utbyggingen av fibernett er blant de mest omfattende infrastruktursatsningene i Norge de siste årene. Norsk Wavin, Nexans Norway og Ensto har gått sammen om å invitere bransjen til et fagseminar i blåseteknikk. Responsen er overveldende.
Les mer

Løpende produktutvikling og kvalitet i fokus

onsdag 4. juni 2014

Fibernettutbyggere setter høye krav til at rør og kabler skal tåle tøff behandling og garantere lang levetid. Wavin er en av nordens største produsenter av kabelrørsystemer, og leverer rør som beskytter alle typer kommunikasjon og dataoverføringer.
Les mer

Norsk Wavin leverer stadig flere prosjekttilpassede systemløsninger

onsdag 4. juni 2014

Norsk Wavin leverer stadig flere prosjekttilpassede systemløsninger. Under utbyggingen av Fylkesvei 39 Skatval i Stjørdal ble en bro revet, og bekken under ble lagt i Wavin XL overvannsrør.
Les mer

Kunnskap om kvalitet, blåsing og samarbeid

onsdag 4. juni 2014

Behovet for kunnskap om blåsing av fiberrør er stort i et marked der kravet til kvalitet på bredbåndsnett og fiberanlegg er høyt. I samarbeid med Nexans Norway og Ensto Nor, inviterte derfor Norsk Wavin nylig montører, prosjektledere, anleggsledere og andre faglig interesserte til fagseminar i blåseteknikk.
Les mer

En rask og rimelig løsning for overvannshåndtering

måndag 14. august 2017

De kommunale avløpsnettene her i landet har allerede nå problemer med å håndtere overvannet. Og klimaprognosene gir ingen trøst, for de viser at vi må forvente stadig mer nedbør i fremtiden. Dermed skal enda mer overflatevann svelges unna. Heldigvis finnes det gode løsninger på dette problemet. (foto:NRK)
Les mer

Wavin leverer oljeutskillere

søndag 6. april 2014

Oljerelaterte miljøgifter fra parkerings- og veiarealer i Leiraveien er funnet i bunnsedimentene i naturvernområdet Stilla i Lillestrøm. En renseløsning er nå i ferd med å implementeres, og Wavins oljeutskillere tas her i bruk for første gang i Norge.
Les mer

Samarbeid og erfaring

fredag 4. mars 2016

Wavin leverer på produktspekter, pris og gjennomføring
Les mer

Komplett rørleveranse til ny motorvei

søndag 4. mai 2014

Statens Vegvesen ga Skanska i oppdrag å bygge ut den 10,2 kilomenter lange E18-strekningen Tassebekk- Langåker til firefelts motorvei. Norsk Wavin leverer essensiell infrastruktur - PP kabelrør sikrer el-og tele installasjoner, og vårt X-stream system sørger for drenering av overvann langs hele strekningen.
Les mer

Favrskov Forsyning klimasikrer Hammel by

torsdag 30. januar 2014

Alt tyder på at fremtiden vil by på flere massive regnskyll, voldsommere skybrudd og økt risiko for oversvømmelse. Derfor har Favrskov Forsyning valgt å skifte ut gamle overvannsledninger i 700mm med Wavins XL-rør opp til 1200 mm. Det betyr også et skifte fra betong til plast.
Les mer

Tegra sandfangskummer ble en effektiv løsning

måndag 27. januar 2014

Lett forståelige instruksjoner og enkel montering er erfaringen Veflen Entreprenør sitter igjen med etter å ha brukt Tegra 1000.
Les mer

Sandefjord fotballstadion

onsdag 9. mars 2011

Sandefjord Fotball har valgt Wavin Q-Bic for å håndtere overvannet fra byens nye stadion. Wavin har levert et meget stort overvannsmagasin med en helt ny type kassett, hvor anlegget kan TV inspiseres, spyles og slamsuges.
Les mer

Porsjoneres ut til kommunal ledning

søndag 2. januar 2011

I forbindelse med Postens nye anlegg på Robsrud i Lørenskog er det bygget et meget stort magasin for håndtering av overvann. Magasinet består av 1410 stk. kassetter av typen Wavin Q-Bic.
Les mer

Holmenkollen landet på Q-Bic™

søndag 4. mars 2012

I årene som kommer vil vannet i unnarennet fra nye Holmenkollen føres vekk ved hjelp av et moderne Q-Bic fordrøyningsmagasin.
Les mer

Har du lyst til å utvide arbeidsfeltet ditt?

måndag 27. januar 2014

Er du rørlegger, lærling, faglærer, konsulent eller har bakgrunn fra rørleggerfaget? Har du lyst til å utvide arbeidsfeltet ditt? Det kan du enkelt gjøre ved å bestå et tretimers kurs i beregning og installasjon av Q-BIC eneboligpakke!
Les mer