Raddison Blue Gardermoen

Like enkelt som Lego

Da det kom vann i kjelleren på et av Norges mest trafikkerte og sentralt plasserte hoteller, fikk Nordby Maskin oppdraget med å anlegge et nytt fordrøyningsbasseng. De valgte å bruke Q-Bic Plus, og det har de ikke angret på siden.

Tre steinmagasiner var ikke nok

Radisson Blu Airport Hotell ligger tett inntil den travle terminalen på Oslo Lufthavn Gardermoen.
– De slet med vannansamling i kjelleren, til tross for at tre steinmagasiner allerede håndterte overvannet i området, forteller bas Kent Dalberg I Nordby Maskin AS - Før jul monterte vi derfor et nytt fordrøyningsanlegg under parkeringsplassen der, og koblet dette til steinmagasinene. Da valgte vi å bruke Wavins Q-Bic Plus løsning.

Q-Bic Plus: Smart og effektiv overvannshåndtering

Et steinmagasin består av 75% stein og bare 25% luft, så byggegropa må være ganske stor for å kunne gjøre god nytte som fordrøyningsbasseng.  – Derfor er Q-Bic Plus overvannskassetter så mye smartere og mer effektivt, påpeker Vidar Handal. Han er produktsjef VA hos Norsk Wavin. – Fordrøyningsanlegget vil da bestå av over 95% luft og mindre enn 5% plast, som betyr at grøfta med kassettene bare behøver å være tredjeparten så stor for å ha samme effekt som et steinmagasin.

Meget enkelt å montere

Dette var første gang Dalberg gjennomførte et prosjekt med Q-Bic Plus.  – Andre hos Nordby Maskin har brukt dette systemet på flere anlegg tidligere, og de har vært svært fornøyde med det, opplyser han. – Også jeg syntes det fungerte veldig bra. Å legge de 700 Q-Bic Plus kassettene gikk meget raskt, for de er svært enkle å koble sammen; omtrent som Lego. – Vi brukte bare to-tre dager på å montere kassettene, legge på duker, koble til sandfang og gjenfylle rundt, smiler han. – Og det var jo slett ikke dårlig under de trange arbeidsforholdene vi hadde.

Du verden så mye enklere og raskere det er med Q-Bic plus!
Kent Dalberg , Bas i Nordby Maskin AS
  • Q-Bic Plus kassettene kan stables og utvides i alle retninger: Sideveis, i høyden og i vinkel, fortsetter han.
  • Også tilkoblingen er meget fleksibel. Du kan du ha inn- og utløpet hvor som helst. Det er også kjempeenkelt å la en kamerarobot inspisere anlegget senere: Fra kun én inspeksjonsluke kan roboten gjennomsøke hele anlegget i alle retninger.
  • Overvannsproblemet hos Radisson Blu Airport Hotell er nå løst, og dette prosjektet ga meg et meget positivt syn på Q-Bic Plus. Det er virkelig et flott produkt. Og du verden hvor mye enklere og raskere det er å bruke Q-Bic Plus sammenlignet med å bygge et steinmagasin, understreker Kent Dalberg.


Del denne siden


X
Dette nettstededet bruker Cookies (informasjonskapsler)
Jeg aksepterer