Baderom på samlebånd

Baderom på samlebånd

Med digitalt bibliotek over Wavins rørprodukter har Teknobad rasjonalisert både prosjektering og produksjon av sine komplette VVS-moduler. For første gang i historien tegnes et VVS-anlegg akkurat slik det i virkeligheten blir.  Og Wavin fikk være med å se da det første badet ble satt sammen basert på våre Bim Revit innholdspakker.

Komplette VVS moduler - beregnet i Bim Revit

Årlig importeres 10 000 baderomsmoduler til norske leilighetsbygg. En bedrift som går nye veier i et voksende marked er Teknobad i Arendal. Strategien til sørlendingene er å levere komplette VVS-moduler, klar for tilkobling i bygget. Et viktig verktøy som bidrar stort til effektiviteten er et nytt digitalt produktbibiotek for Wafix og Asto til bruk i Revit 3D design.

I konkurreranse med utenlandske produsenter må vi være effektive og smarte. De nye produktfilene fra Norsk Wavin hjelper oss å tegne modulene akkurat slik de blir. Montering kan skje på rekordtid, sier Ellen Knudsen (th) , daglig leder ved Teknobad da hun møtte oss sammen med Alise Slotte.

Nå monterer vi på rekordtid
Ellen Knudsen , daglig leder Teknobad

Alt stemmer på milimeteren

Tanken om å tegne «as built» i 3D er selvfølgelig ikke ny, og er i utstrakt bruk av både rådgivere og entreprenører.  - Utfordringen har vært produktbiblioteket i programmene. Disse stemmer ofte ikke med varene man får tak i, da blir det mye plunder og ekstra jobb ved montering, påpeker Ellen. Da Wavin nylig lanserte et komplett originalbibliotek over sine rørdeler av Wafix og Asto var derfor Teknobad ikke sene om å benytte seg av det.  

Vi begynte å ta i bruk Revit innholdspakkene til Wavin i mai. Det har gått over all forventning! Tilbakemeldingene fra de som bygger modulene er at alt stemmer på millimeteren, sier Alise Slotta, som konstruerer VVS-modulene i programmet Revit.

Alt i ett

Under prosjekteringen i 3D tegnes alle detaljer inn, ned til den minste skrue. Til og med gjennomføringene i det støpte dekket er plassert i forhold til armeringsjern og bjelkelag i bygget.

Dette er en form for samlebånd, vi utvikler stadig nye metoder for rasjonell produksjon, forteller Ellen.  En viktig besparelse ligger i selve prosjekteringen. Når man tegner med originalfiler får man produktene automatisk inn i systemet. Produksjontegninger, NRF-nummer, egenskaper og dokumentasjon lages i én operasjon - og danner grunnlag for bestilling, levering, montering og vedlikehold.

Vi har valgt Wafix og Asto fra Wavin fordi disse er produkter i øvre kvalitetssjikt, det er velprøvde produkter som finnes tilgjengelig på det norske markedet, understreker Alise Slotte.