Riktig utført drenering er den beste forsikringen du har mot fuktskader

mandag 13. januar 2020

Slik drenerer du rundt huset

Vil du unngå rå og fuktig kjeller, eller forhindre alvorlige skader på huset? Da er grunnmursdrenering første bud. Wavins korrugerte drensrør selges gjennom byggvarehus og rørleggere over hele landet, og vår erfaring gjennom snart 50 år borger for kvaliteten.

Vil du unngå rå og fuktig kjeller, eller forhindre alvorlige skader på huset? Da er grunnmursdrenering første bud. Wavins korrugerte drensrør selges gjennom byggvarehus og rørleggere over hele landet, og vår erfaring gjennom snart 50 år borger for kvaliteten.

Sesongen starter nå

Planlegging 

Hva slags rør skal du velge?  Vi leverer både korrugerte rør på kveil og rør i rette lengder.  Begge utgavene kan benyttes for husdrenering.  Det mest vanlige er kveilrørene.  Er det behov for stor grad av selvrensing av rørene, eller du ønsker en høyere ringstivhet, anbefaler vi rør i rette lengder. Rørdimensjon avhenger av hvor høy kapasitet du trenger i vannledningen, vi anbefaler rør i 83/100mm ved valg av kveilrør; og 100mm ved valg av rette lengder.

Grav dypt nok

Drensrørene legges på et minst 50mm tykt lag finpukk eller singel, fortvinnsvis kornstørrelse 4-16mm. Finpukk og singel legges også rundt røret, i minst 10 cm over og på sidene.
Husk også at drensrørets høyeste punkt skal ligge minimum 20cm lavere enn kjellergulvet.

For effektiv drenering må det beregnes et minimumsfall på 1:200; dvs 5 cm fall pr 10 meter.

Husk bend

Om du benytter korrugerte kveilrør, husk å ta med et 90 gr. bend for hvert hushjørne.   Dermed får du en mer stabil installasjon, og unngår knekk på drensledningen. Taknedløpet må ikke kobles inn på drensrørene; så husk å beregne eget rørstrekk til dette.

Husdrenskum

Wavin husdreneringskum er laget spesielt for drenering av grunnmur. Den har ferdig tilpassede muffer for tilkobling av drensør og taknedløp og har også en vannlås med utløp til hovedledning.

 

Q-Bic Eneboligpakke

På noen tomter er ikke grunnmursdrenering nok. Med fortetting av boligstrøk og hyppige, kraftige nedbørsbyger har ikke regnvannet alltid nedsivingsmuligheter nok. Flere og flere kommuner legger derfor føringer for overvannshåndtering på privat grunn.  Wavin har gjennom flere år levert løsninger for offentlige og industrielle bygg og arealer, og tilbyr også ferdig pakkede systemløsninger til private husholdninger.  Q-Bic Eneboligpakker leveres i 4 forskjellige størrelser.  Med vår enkle kalkulator beregner du hvilken pakke som er riktig for din tomt.

Hvordan kommer jeg i gang?

Først og fremst anbefaler vi at du laster ned vår brosjyre; der vil du finne gode arbeidsbeskrivelser og skisser. Forøvrig vil ditt lokale byggvarehus eller din rørlegger kunne hjelpe deg videre.   

Er du rørlegger, lærling , konsulent e.l?  Vil du bli sertifisert montør av eneboligpakker?  Wavin holder jevnlig kurs som kan bidra til å utvide arbeidsfeltet ditt.Del denne siden


X
Dette nettstededet bruker Cookies (informasjonskapsler)
Jeg aksepterer