Effektiviser prosjektarbeidet med Wavins innholdspakke i BIM Revit

Det har aldri vært enklere for byggebransjen å prosjektere rørsystemer enn nå. Wavins innholdspakke i BIM Revit leverer en «as built» løsning av rørsystemer, slik at konsulenter og rørleggere får en 100% korrekt fremstilling av prosjekter.

Minimalisert prosjekteringstid, enklere logistikk og mindre feilberegning? For en rørlegger eller konsulent i byggebransjen er dette avgjørende aspekter under prosjekteringsarbeidet. Systemer som effektiviserer prosjektarbeidet er derfor helt avgjørende for å komme helskinnet i mål.  Med Wavins innholdspakke i BIM Revit vil prosjektarbeidet bli mer effektivt, og bidra til en forenklet jobbhverdag for mange.  

Forenkler hverdagen til både rørleggere, entreprenører og konsulenter

Building Informastion Modelling, eller BIM, består av forskjellige programmer utviklet for arkitekter, konsulenter, byggherrer og leverandører. Programvaren inneholder funksjoner for arkitektdesign, VVS, elektro, byggteknikk og konstruksjon, og åpner dermed for tett samarbeid mellom alle parter i et byggeprosjekt.

Som verdensledende produsent av plastrørsystemer har Wavin utviklet innholdspakker i BIM Revit skreddersydd for det norske markedet. Innholdspakkene leverer «as built» fremstilling av rørsystemer, uten risiko for ugyldige koblinger eller valg av produkter som ikke er tilgengelige. Programvaren har revolusjonert byggeindustrien og allerede forenklet hverdagen til både rørleggere, entreprenører og konsulenter.

 • Revit 3D-modellering har hjulpet konsulenter og rørleggere med å ha mer oversikt og å planlegge riktig. Det har bidratt til å minimalisere prosjekteringstiden dramatisk, forteller Narges Salih, salgsingeniør VVS hos Wavin.

  Wavins innholdspakker i BIM Revit inneholder et komplett bibliotek over rørdeler slik at man kan tegne med riktige moduler fra leverandør. Med nøyaktige rørlengder og deler, kan entreprenører og rørleggere utvikle en detaljert og virkelighetstro tegning med en fullstendig produktliste. På den måten unngår man å bestille for mye eller for lite fra grossist, og man kan legge inn ordre på spesialprodukter i god tid.

 • Når man tegner med riktige moduleringsbibliotek fra leverandør vil det i tillegg være mye enklere å stole på krasjkontrollen som bidrar til å minimere feil på byggeplassen, forklarer Salih.

  Les også: Wavin lanserer banebrytende BIM–Revit® rørpakker

    

  Tydelig avmerking av potensielle problemer

  Fordi Wavins innholdspakke i BIM Revit inneholder et fullstendig produktbibliotek, samt en innebygd intelligent brukerstøtte, vil potensielle problemer underveis avmerkes tydelig. Dette kan være problemer som at rør kolliderer med fast struktur eller med andre rør. Det gjør at man kan korrigere feil allerede i beregningsfasen, og dermed unngå å kaste bort tid i selve byggefasen.

 • Bruker man lengre rør enn standardlengder, får man beskjed om å tegne inn kortere lengder. Det samme skjer dersom man tegner i andre vinkler enn standard bend eller hvis det er noen rørdeler som burde endres. Det vil heller ikke gå an å tegne med deler som ikke finnes på markedet, slik at man er sikret å få tak i alle delene, sier Salih.

  Mange kjenner nok også til utfordringene knyttet til å tegne med fall i programmer som ikke er optimalisert for dette. Med Wavins moduleringsbibliotek slipper man å forholde seg til deler som spretter opp og lager løsninger som ikke stemmer overens. Hele systemet er bygd opp av familiedeler. Endrer man dimensjonen eller fallet på et rør, vil tilhørende rørdeler henge med automatisk. Ikke bare minsker dette prosjekteringstiden betraktelig, det vil også forhindre at man bestiller feil deler.

 • I tillegg slipper rørleggere arbeidet med å beregne hvilke produkter som trengs etter å ha fått levert en tegning uten mulighet for masseuttak fra konsulent. Vi garanterer opptil 15 % kostnadsbesparelse dersom arbeidet med å dimensjonere, tegne riktig og finne produkter uføres gjennom Wavins innholdspakke i BIM Revit, sier Salih.

  Les også: Baderom på samlebånd

   

  Svært attraktivt for grossistene

  Det er ikke bare konsulenter og rørleggere som vil kjenne de positive ringvirkningene av å benytte Wavins innholdspakke i BIM Revit. Også grossistene vil oppleve en verdifull forbedring. Under prosjekteringen i 3D tegnes alle detaljer inn, ned til den minste skrue. Når man tegner med originalfiler legges produktene automatisk inn i systemet. Og fordi man kun ved et klikk kan finne hvilke komponenter man trenger identifisert med NRF-nummer og korrekte byggemål, kan man enkelt sende bestillingen direkte til grossist. Det gjør at grossisten får en mer nøyaktig liste tidlig i prosjekteringsfasen og slipper overfylle lagrene sine.

 • Ved å vite hva som kommer til å bli bestilt de neste 4-5 månedene vil grossisten få en bedre oversikt over hvor potensielle kunder er i kjøpsprosessen. På den måten får alle parter en forutsigbarhet gjennom hele året, avslutter Salih.

 

Gratis nedlastning av Revit rørpakker

Kundene våre bekrefter at Wavins innholdspakke i BIM Revit lager beregninger som er 100% komplette og nøyaktige uten bruk av kataloger eller andre verktøy. Dette har ført til trygghet for installasjon og betraktelige innsparinger på tid og omkostninger.

Innholdspakkene er forskjellige i hvert land. Her kan du se hvilke Revit rørpakker som er tilgjengelige for gratis nedlastning.     På Wavins YouTube-kanal finner du demonstrasjoner, tips og triks for å gjøre oppstarten enklere. Det er også mulig for Revit-brukere å laste ned treningsmanualer.

Har du noen spørsmål om Wavins innholdspakke i BIM Revit? Ta kontakt for en hyggelig samtale.