Kunnskapssenter

Hva skjer hos Norsk Wavin?  Her finner du  Nyheter, Prosjekter og kommende arrangement.

5 fordeler med vannbåren gulvvarme 

Mange ønsker seg gulvvarme, men sitter på gjerdet når det kommer til å faktisk bestemme seg for å installere det i eget hjem. Vannbåren gulvvarme har mange fordeler, og her er fem av dem.
Les artikkelen

Fordrøyningsmagasiner er den beste løsningen

fredag 2. oktober 2015

På Lørenvangen i Oslo kommer det 1000 nye boliger på tomter som tidligere var preget industri og kontorbygg. Ledningsnettet er gammelt og har ikke kapasitet til å ta unna alt. Dette skjer på et tidspunkt hvor problemer med overvann blir stadig mer aktuelt.
Les mer

Kanalbyen Kristiansand installerer Asto

Asto avløpsrør er valgt i prestisjefylt boligkompleks - etter grundige lydkalkulasjoner og en samlet vurdering.
Les mer

Veikummer

torsdag 4. oktober 2018

Den nye veikummen utfordrer dagens prinsipper for design. Den tilbyr større pålitelighet, lettere installasjon og krever mindre vedlikehold. Kummens smarte design gjør den mer robust og gir deg en mer kostnadseffektiv løsning.   Med sitt unike filter reduseres utslipp av plast og annet avfall til avløpssystemet - og dermed minsker risikoen for tilstopping og følgende oversvømmelser. 

Les artikkelen

Sandnes kommune bruker plast!

måndag 3. september 2018

Tradisjonelt brukes det bestandig betong i vann- og avløpsanleggene i Rogaland. Men i Sandnes kommune har de så smått begynt å tenke annerledes. På et av sine prosjekter legger de nå ned kummer og rør i plast
Les mer

Sandefjord fotballstadion

onsdag 9. mars 2011

Sandefjord Fotball har valgt Wavin Q-Bic for å håndtere overvannet fra byens nye stadion. Wavin har levert et meget stort overvannsmagasin med en helt ny type kassett, hvor anlegget kan TV inspiseres, spyles og slamsuges.
Les mer

Norsk Wavin og GDPR

Wavin tar din datasikkerhet på alvor, og vil alltid sørge for å behandle dine personopplysninger ihht gjeldende lover og retningslinjer.
Les artikkelen

Wavin tappevann lanseres!

måndag 30. april 2018

Å lansere et nytt tappevannsystem på det norske markedet er ikke gjort i en håndvending. Tom Ole Stenberg ledet arbeidet med å utvikle Wavin Tappevann med henblikk på norske krav og forskrifter.
Les artikkelen

Plast- eller betongrør? Storprosjektet E18 Rugtvedt – Dørdal gjør vurderingen

Plast- eller betongrør? Det vurderes nå på storprosjektet E18 Rugtvedt – Dørdal
Les mer

Kanalbyen Kristiansand installerer Asto

Asto avløpsrør er valgt i prestisjefylt boligkompleks - etter grundige lydkalkulasjoner og en samlet vurdering.
Les mer

Betongrør, sa de. Nei, vi vil bruke Wavins XL-rør!

Byggherren Rælingen kommune hadde allerede foreskrevet betongrør til prosjektet i Fjerdingby. Men Feiring Bruk, som har ansvaret for grunnarbeidene, mente at XL-1000 plastrør fra Wavin ville være en langt bedre løsning. Da ble det slik.
Les mer

Wavin Spotlight

Med Spotlight setter Wavin søkelyset på VA løsninger for norske kommuner. Overvann- og Avløpsnettet er gammelt og underdimensjonert og vi ønsker å bidra til kunnskapsheving slik at kommunene lettere kan bygge fremtidssikre systemer.
Les artikkelen

Wavin Sepio PP kabelrør

Last ned ditt produktark for Wavin Sepio
Les artikkelen

Spesialordre på rekordtid

I våres fikk vi en forespørsel fra Klepp Energi på deres 2018 volum.   En liten utfordring bare, de ønsket farger utenom standard.   På noen korte uker måtte vi greie leveransen, skulle rørene kunne graves ned før våronna begynte.

Les mer

Med fokus på pakningen

Wafix har siden lanseringen på søttitallet vært Norske rørleggeres foretrukne avløpssystem i plast. 7 av 10 rørleggere bruker Wafix hver dag. En av årsakene er den patenterte pakningen.
Les mer

VVS-katalog-juni-2017

Her kan du laste ned din kopi av vår VVS katalog. Kontakt oss om du foretrekker et trykt eksemplar, så sender vi det til deg!
Les artikkelen

Installere gulvvarme? Dette må du vite

onsdag 18. oktober 2017

Du må få det riktig på første forsøk. Hvis ikke kan det bli et svært kostbart prosjekt. Vi snakker selvfølgelig om gulvvarme. Det er en mengde forhold og faktorer som må vurderes underveis i både prosjektering og monteringsfasen. Derfor vil vi fokusere på kvalitet og planlegging i alle ledd.
Les artikkelen

Lær deg hvilke målemetoder som benyttes i en Fraunhofer-rapport!

tysdag 24. april 2018

Hvordan oppstår en lyd? Lyd er mekaniske svingninger som kan defineres som en trykkvariasjon i luft, vann eller bygningsdeler. Wavin produserer og leverer tre produktsystemer for innvendige avløp, som alle kan benyttes i alle slags bygninger. Avhengig av lydkravene i den enkelte bygning kan det være en fordel eller en nødvendighet å velge rør med lyddemping. Last ned brosjyren for å vite mer om krav til lyddemping i ditt prosjekt!
Les artikkelen

Wavins PP rør Sepio er mer motstandsdyktig mot kulde

måndag 5. februar 2018

PP-rørene er mer motstandsdyktige mot kulde og dermed enklere å håndtere. Når temperaturen kryper under frysepunktet kan PVC rør lettere sprekke f.eks ved kapping.
Les mer

Installere gulvvarme? Dette må du vite

onsdag 18. oktober 2017

Du må få det riktig på første forsøk. Hvis ikke kan det bli et svært kostbart prosjekt. Vi snakker selvfølgelig om gulvvarme. Det er en mengde forhold og faktorer som må vurderes underveis i både prosjektering og monteringsfasen. Derfor vil vi fokusere på kvalitet og planlegging i alle ledd.
Les artikkelen

Korrugerte stigerør fra Wavin reduserer telehiv

Et av de sikreste vårtegnene – om ikke så velkomment, er telehiv. En av Wavins mest vellykkede innovasjoner – det korrugerte stigerøret - spiller en avgjørende rolle for å unngå dette.
Les artikkelen

Tre måter å bruke XL på

Store dimensjoner - store bruksområder
Les artikkelen

Vi må spille på lag med naturen

fredag 2. juni 2017

Utviklingen av tettsteder og urbane områder skjer stadig oftere gjennom fortetting. Dette fører til at regnvann som tidligere trakk ned i jordsmonnet, nå forblir på overflaten. – Derfor må planer for håndtering av overvann være med fra start, når nye områder skal fortettes, hevder amanuensis Jon Arne Engan.
Les mer

FAGSEMINAR KABEL - INFRASTRUKTUR

torsdag 1. mars 2018 - torsdag 1. mars 2018

Hotell Opera, Oslo

Vi deltar på seminar for rådgivende ingeniører, etater, entreprenører. Vertskap er Brødrene Dahl.
Les mer

BIM Revit

måndag 26. september 2016

Med Wavins 'As built' BIM/Revit pakker, kan du designe en 1:1 installasjonsklar konstruksjon med tilhørende komponentliste. Til nå har BIM-designere bare kunnet bruke uspesifiserte rørsystemer i sine prosjekter. De største utfordringene har vært et begrenset utvalg av rørpakker i Revit, og manglende trygghet for at man velger korrekte tilgjengelige fittings til sine rør. Med våre innholdspakker er du sikret et design som kan leveres på milimeteren slik det er spesifisert.
Les artikkelen

Wavin DVR - komplett spekter i SN8

fredag 9. september 2016

Wavin DVR kabelrør(PE) er optimale til bruk for all slags kabelføring, og legges i bakken for å beskytte kabler for strøm og fibernett (FTTH). Wavin leverer et komplett sortiment dobbeltveggede kabelrør, med dokumentert levetid på over 50 år. Trekkerørene våre har glatt innervegg som gjør det enkelt å trekke kabler frem, samtidig som den korrugerte yttersiden sikrer røret styrke og ringstivhet. Nå får du alle våre DVR rør i SN8.
Les artikkelen

Seismologisk utstyr i Barentshavet - beskyttet av en Tegra-kum

måndag 28. september 2015

Viktig seismologisk utstyr i Barentshavet blir nå beskyttet av en spesialkonstruert Tegra-kum fra Wavin
Les mer

Ny VVS-katalog!

tysdag 1. august 2017

Vi har samlet våre VVS brosjyrer i en og samme katalog. Her finner du teknisk informasjon, prosjekteringsveiledning og fullstendig produktsortiment.
Les artikkelen

Aldri mer vann i kjelleren!

onsdag 21. oktober 2015

Edvald Boasson Hagen var lei av å tømme kjelleren for vann! I flere år var han vært plaget av at regnvannet rant inn. Et Q-Bic Plus fordrøyningsanlegg fra Norsk Wavin satte en stopper for det.
Les artikkelen

Fremtidens materiale i historisk grunn

fredag 8. mai 2015

Wavin PP Sepio ligger nå under gatene i verneverdige Røros sentrum
Les mer

Beregningsprogrammer

Benytt våre beregningsprogrammer - og gjør din hverdag lettere!
Les artikkelen

Tar huseierne klimautfordringen på alvor?

måndag 5. oktober 2015

Nå krever stadig flere kommuner at overvann må håndteres lokalt på eiendommen, og legger dermed ansvaret på huseieren. På nybygg i Oslo er det kun vannet fra dreneringsledningen som får slippes ut i det kommunale avløpsnettet, og du får ikke lenger byggetillatelse uten å fremvise en plan for hvordan du skal behandle overvannet. Flere kommuner har innført de samme strenge reglene som Oslo. I noen tilfeller kan dette faktisk være enda strengere: enkelte vannverk forlanger at også drensvannet skal håndteres på egen grunn.
Les mer

Kabel- og fiberrør

måndag 26. september 2016

Legging av kabelrør / blåsing av fiber
Les artikkelen

Fremtiden er å utnytte ressursene bedre!

måndag 22. februar 2016

Ingar Krogh, Sikkerhets- og kvalitetsleder
Les artikkelen

Grunnmursdrenering - en billig forsikring

måndag 27. februar 2017

Vil du unngå rå og fuktig kjeller, eller forhindre alvorlige skader på huset? Da er grunnmursdrenering første bud. Wavins korrugerte drensrør selges gjennom byggvarehus og rørleggere over hele landet, og vår erfaring gjennom snart 50 år borger for kvaliteten.
Les artikkelen

XL-Droptank i Sørum

tysdag 29. september 2015

Den 16. juni ble en ny og spennende droptank montert i Størsrudveien på Sørum i Akershus. Denne tanken består nemlig av fem stk. Wavin XL-rør med innvendig diameter på 1600 mm, hvert rør med lengde på 6 meter. Det er maskinentreprenør Åge Haverstad AS som utfører dette prosjektet.
Les mer

Kumplakat!

tysdag 11. august 2015

Vi har oppdatert vår kumplakat. Du kan laste den ned og printe den ut i A3 format. Ønsker du den i full størrelse kan du sende en mail til wavin@wavin.no
Les artikkelen

XL-Rør tredoblet kapasiteten i vannføring

fredag 21. oktober 2016

Vannskader koster oss både som samfunn og som privatpersoner betydelige summer hvert år. Også mindre vassdrag krever løsninger for å sikre verdier - som i Spydeberg der flere boliger har vært rammet av flom gjentatte ganger.
Les artikkelen

HMS og totalkostnaden avgjorde valget

måndag 27. januar 2014

Akasia Fana Barnehage i Bergen hadde utfordringer med ansamling av overvann på en del av uteområdet. Til tider utgjorde dette en fare for barna – for som kjent, barn og vanndammer hører naturlig sammen. Så overvannet måtte kontrolleres.
Les mer

To nye system i samme prosjekt!

onsdag 28. juni 2017

Høsten 2016 lanserte Norsk Wavin to nye systemer; Wavin gulvvarme samt støydempende avløp systemet SiTech+. Prosjektet OT Olsensgate 3-7 i Mo i Rana utstyres med begge.
Les mer

Norsk Wavin, Høland

tysdag 8. mars 2016

Bli bedre kjent med vår fabrikk! Les mer og se vår presentasjonsfilm. Kanskje ser du noen kjente fjes?
Les artikkelen

Håndlaget på strak arm

søndag 4. mai 2014

Norsk Wavin har det siste året opplevd sterkt økende etterspørsel etter produkter og tjenester fra sin Håndlaget-avdeling i Høland. Avdelingen skreddersyr unike løsninger for ethvert kundebehov på kort varsel.
Les mer

Forlengelse av avkjærende overvannsledning

måndag 27. januar 2014

Fet Kommune valgte romslige plastrør til å lede overvannet vekk fra boligområde. Prosjektet var planlagt med betongrør, men plastrør ble valgt av flere årsaker. I ettertid er man tilfreds med valget.
Les mer

Bedre arbeidsmiljø med plastrør i store dimensjoner

torsdag 3. april 2014

I forbindelse meda nedleggelse av et eldre rensningsanlegg på Lolland i Danmark, har entreprenørene valgt Wavin XL til installasjon av tre bufferbassenger. Bassengene gir en sikkerhetsmargin på to timer ved et sammenbrudd ved kraftig regn, slik at ikke spillvannet renner ut i elva.
Les mer

Wavin løper for Unicef - og rent vann

fredag 9. juni 2017

Vann, fred og sikkerhet er uløselig knyttet. Uten effektiv styring av våre vannressurser, risikerer vi økt konflikt mellom samfunn og sektorer og økte spenninger mellom nasjoner, sa António Guterres, FNs generalsekretær nylig.
Les artikkelen

Wavin lanserer banebrytende BIM–Revit® rørpakker

torsdag 26. mai 2016

Building information modelling (BIM) har revolusjonert byggeindustrien. Tegning og dimensjonering er en kompleks prosess som krever tett samarbeid mellom arkitekt, konsulent, byggherre og leverandører. Kommunikasjon er nøkkelen. BIM integrerer alle bitene i puslespillet sømløst. Derfor har Wavin som en verdensledende produsent av plastrørsystemer lansert våre nye BIM innholdspakker for bl. a. innomhus avløp – og gir derved MEP BIM brukere en Revit® pakke som er skreddersydd for å levere "as built" framstilling av rørsystemer. Ved å gi alle involverte parter en 100% korrekt framstilling av prosjektet er Wavin med på å gi byggebransjen tilgang til den mest effektive måten å beregne rørsystemer på.
Les artikkelen

WAVIN INVESTERER FOR FREMTIDEN

torsdag 23. mars 2017

Wavin skal gjennomføreet omfattende investeringsprogram i sine produksjonsanlegg i Høland i Norge og Eskilstuna i Sverige.
Les artikkelen

Vi sier aldri nei. Vi sier alltid: «Dette klarer vi»

torsdag 19. november 2015

Modolv Ranheim, leder Håndlaget-avdelingen
Les artikkelen

Velkommen til ny distriktsleder El-Tele!

onsdag 23. august 2017

Velkommen til ny distriktsleder!
Les artikkelen

Våre ambassadører

torsdag 12. november 2015

Bak enhver brilliant løsning er det et menneske.
Les artikkelen

Tegra nedstigningskummer

måndag 26. september 2016

Tegra Inspeksjonskummer - for overvann og avløp
Les artikkelen

Ta neste steg med Wavin

fredag 13. mai 2016

Wavin tilbyr våre kunder mer enn bare produkter. Vi vet at den viktigste faktoren i ethvert prosjekt er deg. Derfor ønsker vi å tilby deg muligheten for kursing - enten hos oss, eller eksternt.
Les artikkelen

Store rør til store anledninger

torsdag 30. januar 2014

Spill- og overvannssortimentet utvides til dimensjon 3000mm med de nye Wavin XL rørene. Ved siden av transport av overvann og spillvann brukes XL rør i kulverter, til re-lining. Vi kan også levere kummer og tanker i dette sortimentet.
Les artikkelen

Skal vi lansere gulvvarme, skal den være skikkelig bra!

måndag 4. april 2016

Les artikkelen

Revit Brukerveiledning

måndag 24. oktober 2016

Les artikkelen

Q-Bic eneboligpakke - beregning og installasjon

måndag 26. september 2016

Lær deg å beregne en Q-Bic eneboligpakke.
Les artikkelen

Q-Bic / Q-Bic Plus overvannskassetter

måndag 26. september 2016

Q-Bic / Q-Bic plus
Les artikkelen

Nytt støydempende avløpssystem

onsdag 11. mai 2016

Nytt system for innomhus avløp - SiTech+ Vi setter en ny standard innefor dette segmentet. Med svært godt design og høy brukervennlighet gir SiTech+ rask og effektiv montering!
Les artikkelen

Kundene velger Wavin fordi det er tryggest!

torsdag 19. november 2015

Petter Lieth, salgssjef VVS
Les artikkelen

FTTH 2017

Årets tur til FTTH Conference 2017 ble gjennomført sist uke - nok engang en suksess! Med 31 personer fra forskjellige selskap i nord til sør, fra vest til øst fant Inge Fosberg og Heiko Heincken veien ned til Marseille der det var duket for en Europakonferanse med alle produsenter og leverandører som tilbyr produkter til fiberutbyggere av FTTH.
Les artikkelen

Enkle å handle med

tysdag 17. november 2015

Rørleggermester Gjermund Fosselie-Basaez:
Les artikkelen

Dette får vi til!

måndag 18. april 2016

Anita Schmidt er utdannet rørlegger og har jobbet i Wavins kundeservice siden 2013. Noen ganger oppstår det akutte problemer ute hos kundene, men det skremmer ikke Anita. Snarere tvert imot.
Les artikkelen

Det viktigste for meg er å kjenne deg!

torsdag 19. november 2015

Heiko Heincken, distriktsleder El & Tele
Les artikkelen

Connect to better

tysdag 10. mars 2015

Wavin er ledende leverandør av plastrør og plastrørsystemer. Vi lanserer nytt merkevarekonsept - Connect to better
Les artikkelen

Konkurrerer på pris og velger Asto

måndag 27. januar 2014

Er det mulig å konkurrere på pris ved å velge kvalitet på det norske markedet? Ja sier leverandøren av prefabrikerte bad, som fikk en stor kontrakt med Trysilhus, og valgte støysvake avløpsrør fra Wavin.
Les mer

Broen var i ferd med å gli ut...

måndag 13. juni 2016

Veien var i ferd med å gli ut - noe måtte gjøres raskt. På under 2 uker var XL rørene bestilt, levert og montert. Da må det arbeides hardt, og tenkes kreativt.
Les artikkelen

Blant landets beste steder å laste

fredag 30. juni 2017

Hver uke går ca 120 trailerlass fra fabrikken på Løken i Høland. Vi har et landsdekkende rutenett med dyktige transportører - og det er disse som besørger at varene kommer dit de skal - når de skal.
Les artikkelen

Når regnet flommer over på eiendommen, kan det være ditt problem

måndag 14. august 2017

Overvann, altså nedbør og smeltevann som renner av på tette overflater, kan det være ditt problem å hanskes med – ikke kommunens. De fleste offentlige avløpsnett makter ikke lenger å ta seg av de ekstra vannmengdene vi nå står ovenfor, og stadig flere kommuner legger ansvaret over på huseier. Når den naturlige dreneringen ikke er tilstrekkelig finnes det heldigvis effektive løsninger for å hanskes med problemet. Forsidefoto: Romerikes Blad
Les mer

XL-rør erstattet bro og veien kunne åpne etter 5 dager

onsdag 22. november 2017

Det har vært en tøff og regntung høst på Sørlandet. Den ene flommen har avløst den andre og skapt store problemer, ikke minst for Statens vegvesen. Blant annet hadde elva tatt en bro på fylkesveg 302, og da ble løsningen to XL-rør på 3 meter innvendig diameter fra Wavin.
Les mer

Kabelrør - sterkt som grunnfjellet selv

søndag 4. mars 2012

Å grave dype grøfter i solid grunnfjell er slett ikke enkelt. Så vi brukte Wavins sorte PE-SN64 kabelrør i stedet.
Les mer

5 vanlige spørsmål

fredag 1. april 2016

Her har vi samlet de 5 hyppigste temaene for feilsøking på gulvvarme og styring:
Les mer

1184 overvannskassetter på et brett

fredag 11. mars 2016

Nye Luhr skole blir 150 meter lang og 40 meter bred. Skolens flate tak kommer garantert til å samle mye vann, fastslår anleggsleder Glenn Oppegård i Nordby Maskin. – Kommunen krevde derfor overvannshåndtering, og Q-Bic Plus var den beste løsningen.
Les mer

Norges lengste XL-rør

onsdag 13. april 2016

Aldri tidligere har et Wavin XL-rør på hele 16 meter blitt transportert til Norge og brukt på prosjekter her. Men nå skjedde det altså i - Telemark helgen 4. - 6. mars 2016.
Les mer

Norges største Q-Bic Plus anlegg under den nye lekegrinda til Vålerenga

onsdag 15. juni 2016

På Valle i Oslo, med gamle Valle Hovin Stadion som nærmeste nabo, bygges Vålerengens Idrettsforenings nye fotballstadion. HENT as er totalentreprenøren, og grunnentreprenør Marthinsen & Duvholt as monterer nå Norges hittil største Q-Bic Plus anlegg her.
Les mer

Norges første Q-Bic Plus anlegg montert på Gran

torsdag 1. oktober 2015

I løpet av formiddagen onsdag 26. august monterte Tero Anlegg 600 Q-Bic Plus kassetter, som utgjør et fordrøyningsanlegg på 250 kubikkmeter. Dette var første gang Q-Bic Plus ble brukt her i landet.
Les mer

Baderom på samlebånd

måndag 18. juli 2016

Med digitalt bibliotek over Wavins rørprodukter har Teknobad rasjonalisert både prosjektering og produksjon av sine komplette VVS-moduler. For første gang i historien tegnes et VVS-anlegg akkurat slik det i virkeligheten blir. Og Wavin fikk være med å se da det første badet ble satt sammen basert på våre Bim Revit innholdspakker.
Les mer

Klima i endring krever mer av entreprenørene

fredag 22. juli 2016

De kommunale avløpsnettene her i landet har allerede nå problemer med å håndtere overvannet. Og klimaprognosene gir ingen trøst, for de viser at vi må forvente stadig mer nedbør i fremtiden. Dermed skal enda mer overflatevann svelges unna. Heldigvis finnes det gode løsninger på dette problemet. (foto:NRK)
Les mer

Spesielle overvannsrør under Ørje sentrum

måndag 25. juli 2016

E18 mellom Norge og Sverige er en av våre viktigste utenlandsforbindelser. I flere år har det vært jobbet med opprusting og utbygging av veistrekningen mellom Vinterbro i Akershus og Riksgrensen. Det hele startet for noen år siden da Multiconsult kontaktet oss for noen år siden med en del spørsmål om rørdimensjoner og isolasjon, forteller Aksel Ruud i Isoterm.
Les mer

Første inspeksjon på 10 år

tysdag 14. mars 2017

Driftsleder Lasse Strindberg Knudsen på Komplett Arena i Sandefjord ble svært overrasket da Wavin ville avtale tid for inspeksjon av Q-Bic fordrøyningsanlegget deres. Det hadde da fungert i 10 år uten tilsyn, helt problemfritt, og uten at Knudsen ante at det bestod av kassetter i plast.
Les mer

Fremtidsrettet prosjekt

måndag 27. januar 2014

De spådde klimaendringene med økt nedbørsmengde og flomfrekvens er allerede her. I Fet kommune pågår nå et prosjekt som illustrerer den nye virkeligheten vi befinner oss i. Samtidig illustrerer prosjektet den avgjørende viktigheten av hvordan vi som samfunn håndterer utfordringene.
Les mer

Enklere og billigere med XL-rør

torsdag 30. mars 2017

Like ved Kløfta i Akershus gikk det for tre år siden et leirras som førte til stengning av riksveg 2. Da faren for ytterligere ras og utglidninger også truet bebyggelsen i nærheten, fikk Feiring Bruk oppgaven med å stabilisere området. For å lukke bekken som går der, valgte de Wavin XL-1400 rør:
Les mer

Like enkelt som Lego

torsdag 30. mars 2017

Da det kom vann i kjelleren på et av Norges mest trafikkerte og sentralt plasserte hoteller, fikk Nordby Maskin oppdraget med å anlegge et nytt fordrøyningsbasseng. De valgte å bruke Q-Bic Plus, og det har de ikke angret på siden.
Les mer

Etterspurt fagseminar om blåseteknikk

fredag 31. januar 2014

Utbyggingen av fibernett er blant de mest omfattende infrastruktursatsningene i Norge de siste årene. Norsk Wavin, Nexans Norway og Ensto har gått sammen om å invitere bransjen til et fagseminar i blåseteknikk. Responsen er overveldende.
Les mer

Løpende produktutvikling og kvalitet i fokus

onsdag 4. juni 2014

Fibernettutbyggere setter høye krav til at rør og kabler skal tåle tøff behandling og garantere lang levetid. Wavin er en av nordens største produsenter av kabelrørsystemer, og leverer rør som beskytter alle typer kommunikasjon og dataoverføringer.
Les mer

Norsk Wavin leverer stadig flere prosjekttilpassede systemløsninger

onsdag 4. juni 2014

Norsk Wavin leverer stadig flere prosjekttilpassede systemløsninger. Under utbyggingen av Fylkesvei 39 Skatval i Stjørdal ble en bro revet, og bekken under ble lagt i Wavin XL overvannsrør.
Les mer

Kunnskap om kvalitet, blåsing og samarbeid

onsdag 4. juni 2014

Behovet for kunnskap om blåsing av fiberrør er stort i et marked der kravet til kvalitet på bredbåndsnett og fiberanlegg er høyt. I samarbeid med Nexans Norway og Ensto Nor, inviterte derfor Norsk Wavin nylig montører, prosjektledere, anleggsledere og andre faglig interesserte til fagseminar i blåseteknikk.
Les mer

Asto og Si-Tech+

måndag 26. september 2016

Støydempende avløp
Les artikkelen

FTTH (Fiber to the Home)

måndag 17. oktober 2016

Fiber To The Home Council Europe arrangerer hvert år sin Europamesse der absolutt alle aktører inn mot fiberutbygging møtes. Nettselskap, Netteiere, Entreprenører, Grossister, Produsenter og Leverandører av utstyr og løsninger kommer fra alle land i Europa for å delta på denne utstillingen. Vil du være med oss til Marseille 2017?
Les artikkelen

Wavin Gulvvarme

måndag 26. september 2016

Gulvvarme
Les artikkelen

En rask og rimelig løsning for overvannshåndtering

måndag 14. august 2017

De kommunale avløpsnettene her i landet har allerede nå problemer med å håndtere overvannet. Og klimaprognosene gir ingen trøst, for de viser at vi må forvente stadig mer nedbør i fremtiden. Dermed skal enda mer overflatevann svelges unna. Heldigvis finnes det gode løsninger på dette problemet. (foto:NRK)
Les mer

Kabelrør - sterkt som grunnfjellet selv

måndag 23. november 2015

Å grave dype grøfter i solid grunnfjell er slett ikke enkelt. Så vi brukte Wavins sorte PE-SN64 kabelrør i stedet.
Les artikkelen

Wavin leverer oljeutskillere

søndag 6. april 2014

Oljerelaterte miljøgifter fra parkerings- og veiarealer i Leiraveien er funnet i bunnsedimentene i naturvernområdet Stilla i Lillestrøm. En renseløsning er nå i ferd med å implementeres, og Wavins oljeutskillere tas her i bruk for første gang i Norge.
Les mer

Samarbeid og erfaring

fredag 4. mars 2016

Wavin leverer på produktspekter, pris og gjennomføring
Les mer

Fordeler og ulemper ved separering av avløp og overvann

måndag 23. januar 2017

I de senere år har Europa, og også Norge, måttet takle flomskader som følge av kraftige regnskyll. Endringen i nedbørsmønstre gir myndighetene store utfordringer når det gjelder overvannshåndtering. Det tvinger fram miljørettede initiativ, spesielt i tettbygde strøk, for å eliminere kloakkutslipp som følge av regnvann. Våre seneste innovasjoner på overvannsområdet gir løsninger på disse utfordringene.
Les artikkelen

Komplett rørleveranse til ny motorvei

søndag 4. mai 2014

Statens Vegvesen ga Skanska i oppdrag å bygge ut den 10,2 kilomenter lange E18-strekningen Tassebekk- Langåker til firefelts motorvei. Norsk Wavin leverer essensiell infrastruktur - PP kabelrør sikrer el-og tele installasjoner, og vårt X-stream system sørger for drenering av overvann langs hele strekningen.
Les mer

Favrskov Forsyning klimasikrer Hammel by

torsdag 30. januar 2014

Alt tyder på at fremtiden vil by på flere massive regnskyll, voldsommere skybrudd og økt risiko for oversvømmelse. Derfor har Favrskov Forsyning valgt å skifte ut gamle overvannsledninger i 700mm med Wavins XL-rør opp til 1200 mm. Det betyr også et skifte fra betong til plast.
Les mer

CSR Rapport 2014

måndag 29. juni 2015

Wavin publiserer sin CSR rapport for 2014. Her kan du lese om hvordan vi har oppnådd våre CSR mål.
Les artikkelen

Tegra sandfangskummer ble en effektiv løsning

måndag 27. januar 2014

Lett forståelige instruksjoner og enkel montering er erfaringen Veflen Entreprenør sitter igjen med etter å ha brukt Tegra 1000.
Les mer

Porsjoneres ut til kommunal ledning

søndag 2. januar 2011

I forbindelse med Postens nye anlegg på Robsrud i Lørenskog er det bygget et meget stort magasin for håndtering av overvann. Magasinet består av 1410 stk. kassetter av typen Wavin Q-Bic.
Les mer

Holmenkollen landet på Q-Bic™

søndag 4. mars 2012

I årene som kommer vil vannet i unnarennet fra nye Holmenkollen føres vekk ved hjelp av et moderne Q-Bic fordrøyningsmagasin.
Les mer