Kunnskapssenter

Hva skjer hos Norsk Wavin?  Her finner du  Nyheter, Prosjekter og kommende arrangement.

Wavins BIM-Revit innholdspakker gjør logistikken mye enklere

BIM-Revit pakkene våre er beregnet for større prosjekter og sørger for at rørentreprenørene drar god nytte av digitaliseringen i byggebransjen, sier salgsingeniør VVS Narges Salih hos Norsk Wavin. – Dette er så detaljert at røropplegget fremstår som helt naturtro på dataskjermen. Og det gir deg blant annet oversikt over hvordan et bend ser ut og hvordan plasseringen av det er i forhold til resten av rørsystemet.
Les mer

Wavins avløpsrør utkonkurrerer støpejernsrør. Igjen!

Høye krav til støydemping i avløpssystemet pluss stor vektlegging på HMS gjorde at Bravida valgte Wavins SiTech+ fremfor støpejernsrør på det store boligprosjektet sitt i Oslo. Og nå bidrar Wavins innholdspakker i BIM-Revit til at også logistikken blir enklere
Les mer

Tratec Teknikken AS og Norsk Wavin spiller hverandre gode

Wavin har inngått et samarbeid med Tratec Teknikken AS i Mandal. De har på kort tid blitt en viktig medspiller, og samarbeidet har vist seg å være lønnsomt – for begge parter. Slike samarbeid, hvor man spiller hverandre gode, gjør at bransjen er i konstant utvikling.
Les artikkelen

Samarbeid mellom leverandør og entreprenør minsker risikoen for feil

De fleste bransjer opplever at det er mange brikker som skal falle på plass når et prosjekt skal gjennomføres, og VA og VVS-bransjen er intet unntak. Det skal gjerne ta kort tid, koste minst mulig og leve opp til alle forventninger hva gjelder kvalitet. Det er her et godt samarbeid mellom leverandør og entreprenør kommer godt med. Med innsikt i hverandres verden spiller man hverandre gode, og hjelper hverandre å nå målene som er satt.
Les artikkelen

Wafixplakaten

onsdag 3. juli 2019

Last ned plakaten og finn dine produkter raskt og enkelt!
Les artikkelen

Wavin tappevann og gulvvarme holder absolutt mål

Like utenfor Mandal sentrum bygger kommunen ny idrettshall for Frøysland skole. BRG Entreprenør AS er hovedentreprenør, Tratec Teknikken AS har ansvar for VVS-installasjonene, til en verdi av ca. kr 2,5 millioner kroner.
Les mer

Ny Multiflex 1250 spesialkummer på Oslo S

måndag 1. juli 2019

Veidekke har valgt Wavins nye Multiflex 1250 spesialkummer til prosjektet sitt på Oslo S. De forstod at disse kummene i PE var enklere å håndtere, raskere og sikrere å montere, og har lengre levetid enn kummer av betong.
Les artikkelen

SiTech+ støydempende avløpssystem

onsdag 10. juli 2019

System for innomhus avløp - SiTech+ Vi setter en ny standard innefor dette segmentet. Med svært godt design og høy brukervennlighet gir SiTech+ rask og effektiv montering!
Les artikkelen

BIM Revit

måndag 26. september 2016

Med Wavins 'As built' BIM/Revit pakker, kan du designe en 1:1 installasjonsklar konstruksjon med tilhørende komponentliste. Til nå har BIM-designere bare kunnet bruke uspesifiserte rørsystemer i sine prosjekter. De største utfordringene har vært et begrenset utvalg av rørpakker i Revit, og manglende trygghet for at man velger korrekte tilgjengelige fittings til sine rør. Med våre innholdspakker er du sikret et design som kan leveres på milimeteren slik det er spesifisert.
Les artikkelen

Alt du trenger å vite om lydberegning av avløpssystemer

I bygg med høye krav til støyreduksjon er det helt avgjørende å gjennomføre grundig lydberegning av avløpssystemer før prosjektstart. Derfor har vi i Wavin samlet nyttig informasjon å ta med seg inn i avløpsprosjektet.
Les artikkelen

12 spørsmål om lyd knyttet til avløpsrør

Lyd og isolering er et sammensatt tema og kan i mange tilfeller være opphavet til flere problemstillinger. Det er mye man skal tenke på både før, under og etter installasjon av avløpssystemer for å sikre at installasjonen overholder lydkravene. Vi har samlet noen spørsmål og svar som kan være til hjelp i avløpsprosjektet, slik at man ikke ender opp med å måtte skifte ut rørene eller iverksette bygningsmessige tiltak etter installasjon.
Les artikkelen

Q-Bic Plus er markedets beste fordrøyningsløsning

Gamle Jordal Amfi stod ferdig til OL i Oslo i 1952, men denne berømte ishallen holdt ikke lenger den standarden som kreves i dag. Kultur- og idrettsbygg Oslo KF inngikk derfor i 2016 kontrakt med NCC om å bygge en ny, topp moderne ishall der. Hallen tegnes i BIM, og med Norges høyeste Q-Bic plus anlegg fikk fordrøyningsplassen utnyttett plassen maksimalt. 
Les mer

Enklere og billigere med XL-rør

torsdag 30. mars 2017

Like ved Kløfta i Akershus gikk det for tre år siden et leirras som førte til stengning av riksveg 2. Da faren for ytterligere ras og utglidninger også truet bebyggelsen i nærheten, fikk Feiring Bruk oppgaven med å stabilisere området. For å lukke bekken som går der, valgte de Wavin XL-2000 rør:
Les mer

Sandnes kommune bruker plast!

måndag 3. september 2018

Tradisjonelt brukes det bestandig betong i vann- og avløpsanleggene i Rogaland. Men i Sandnes kommune har de så smått begynt å tenke annerledes. På et av sine prosjekter legger de nå ned kummer og rør i plast
Les mer

Kanalbyen Kristiansand installerer Asto

Asto avløpsrør er valgt i prestisjefylt boligkompleks - etter grundige lydkalkulasjoner og en samlet vurdering.
Les mer

Ofte stilte spørsmål knyttet til gulvvarme

Å bruke vannbåren gulvvarme som oppvarmingsløsning i boligen er en smart investering mange har fått øynene opp for. Da dukker det naturlig nok opp spørsmål knyttet til oppstart av det nye gulvvarmesystemet. Derfor har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene vi får om styreenheten Wavin AHC 9000 nedenfor. Bruk dem selv, eller gi de videre til kunder som en hjelpende hånd.
Les artikkelen

Til rørleggeren: Systemløsning for overvannshåndtering på private eiendommer

Store vannmengder som konsekvens av klimaendringer er en utfordring vi som jobber med VVS og VA er godt vant med. Derfor har Wavin lansert Q-Bic Eneboligpakker – en ferdig tilpasset systemløsning til private husholdninger som rørleggeren enkelt kan installere.
Les artikkelen

Last ned din SiTech+ plakat

Wavin SiTech+ er et mineralforsterket rørsystem i polypropylen (PP) for kloakk- og avløpsvann. Systemet er mer robust, har lavt støynivå og forenklet montering. Wavin SiTech+ oppfyller strenge krav til støyreduksjon, og kundens krav til komfort og kvalitet. Her er plakaten som viser hele sortimentet!
Les artikkelen

Smart gulvvarmestyring med SENTIO

Gjennomtenkte gulvvarmeløsninger utviklet for både rørlegger, byggherre og sluttbruker har vært hovedfokuset til Wavin i mer enn 15 år. Vi vet hva som kreves av de beste og mest funksjonelle gulvvarmesystemene, og SENTIO er et resultat av dette.
Les artikkelen

Derfor bør du velge en komplett leverandør for Teknisk VVS

Foretrekker du å bruke mye tid på å plukke ut ulike leverandører til ditt VVS-prosjekt, eller ville det vært lettere å forholde seg til kun én leverandør? Wavin er nå en komplett teknisk VVS-leverandør, noe som er svært tid- og kostnadsbesparende for våre kunder.[No text in field]
Les artikkelen

Overvannshåndtering på egen eiendom

Overvann er et stigende problem, og stadig flere kommuner krever at privatpersoner håndterer vannmengdene lokalt på egen eiendom. Dette gjør det nødvendig med nye, effektive løsninger som enkelt tar hånd om problemet.
Les artikkelen

Fiber To The Home 2019

Norsk Wavin treffer de fleste av markedets beste på utbygging av fiber-infrastruktur på FTTH 2019 i Amsterdam
Les artikkelen

Strenge støykrav var en av grunnene til at vi valgte Asto

– Strenge støykrav var en av grunnene til at vi valgte Asto Det var satt høye krav til støydemping og brannsikkerhet for avløpssystemet på nye Flesberg skole. Vito forsynt med materiallister og 3D-modulerte tegninger til alle rørsystemene i de fem bygningene. Og nok et krav - prosjektet skulle tegnes i BIM. – Asto ble tegnet inn fra dag én, opplyser Brønstad. – Vi har bare positive erfaringer med BIM Revit fra Wavin. Det gir oss en veldig god oversikt over prosjektet. Vi har også tilgang til et web-hotell med en BIM-fil hvor vi kan gå i dybden på detaljer som ikke kommer godt nok frem på byggtegningene.
Les artikkelen

Ny kumplakat avløp

tysdag 29. januar 2019

Wavin har ny kumplakat for avløpsløsninger! Klikk her for å få den tilsendt!
Les artikkelen

Disse studentene får et fortrinn som BIM-teknikere

På Fagskolen Oslo Akershus avd. Vestby får elvene mulighet til å ta et ettårig heltidsstudium i Building Information Modeling (BIM). Wavin har inngått et samarbeid med skolen slik at elevene kan konstruere 3D-tegninger med komplett moduleringsbibliotek fra leverandør.
Les artikkelen

Korrugerte stigerør fra Wavin reduserer telehiv

Et av de sikreste vårtegnene – om ikke så velkomment, er telehiv. En av Wavins mest vellykkede innovasjoner – det korrugerte stigerøret - spiller en avgjørende rolle for å unngå dette.
Les artikkelen

Kabelkameratene ut til nettfolket

De såkalte Kabelkameratene, Wavin, Nexans, Ensto og OPI, kjører nå et seminarkonsept rundt omkring i landet for å fokusere på kompetanse og kvalitet ved legging av kabel.
Les artikkelen

Effektiviser prosjektarbeidet med Wavins innholdspakke i BIM Revit

Det har aldri vært enklere for byggebransjen å prosjektere rørsystemer enn nå. Wavins innholdspakke i BIM Revit leverer en «as built» løsning av rørsystemer, slik at konsulenter og rørleggere får en 100% korrekt fremstilling av prosjekter.
Les artikkelen

SENTIO

Med Sentio tilbyr Wavin en integrert løsning som lar installatøren opptre som ekspert overfor kunden, og som garanterer at han leverer et system som fungerer. Enkelt å velge, raskt å installere, settes automatisk i drift, fungerer uten problemer, og uten vedlikehold.
Les artikkelen

Last ned Whitepaper

Klar for litt faglig påfyll? Sammen med våre europeiske kolleger har vi tatt fram en serie med Whitepapers, der de ledende ekspertene på avløp, overvannshåndtering og kommunal planlegging har delt sin kunnskap.
Les artikkelen

Wavin lanserer banebrytende BIM–Revit® rørpakker

torsdag 26. mai 2016

Building information modelling (BIM) har revolusjonert byggeindustrien. Tegning og dimensjonering er en kompleks prosess som krever tett samarbeid mellom arkitekt, konsulent, byggherre og leverandører. Kommunikasjon er nøkkelen. BIM integrerer alle bitene i puslespillet sømløst. Derfor har Wavin som en verdensledende produsent av plastrørsystemer lansert våre nye BIM innholdspakker for bl. a. innomhus avløp – og gir derved MEP BIM brukere en Revit® pakke som er skreddersydd for å levere "as built" framstilling av rørsystemer. Ved å gi alle involverte parter en 100% korrekt framstilling av prosjektet er Wavin med på å gi byggebransjen tilgang til den mest effektive måten å beregne rørsystemer på.
Les artikkelen

VVS-katalogen

Her kan du laste ned din kopi av vår VVS katalog.
Les artikkelen

Slik tilfredsstiller du lydkrav til avløpssystemet

Den vanligste klagen i borettslag er lyd fra avløpssystemet. Derfor vil det være viktig i forbindelse med nybygg og rehabilitering å ha dette i bakhodet. Her får du en enkel oversikt over hvordan lydkravene tilfredsstilles.
Les artikkelen

Velg-gulvvarme

Lengter du etter gulvvarme i boligen? Da står valget som regel mellom vannbåren- og elektrisk gulvvarme. Dette er grunnene til at du bør velge vannbåren gulvvarme.
Les artikkelen

Prosjektet "Trygg Skolevei" lærer barn å holde seg unna byggeplassen

Vi roper Hurra for Brunbjørn og deres initiativ Trygg Skolevei! Les mer om hvordan utbyggeren av fiberinfrastruktur laget et opplegg for å sikre at barn kan ferdes trygt - også der det er store anleggsmaskiner og grøfter.
Les artikkelen

Fordrøyningsmagasiner er den beste løsningen

fredag 2. oktober 2015

På Lørenvangen i Oslo kommer det 1000 nye boliger på tomter som tidligere var preget industri og kontorbygg. Ledningsnettet er gammelt og har ikke kapasitet til å ta unna alt. Dette skjer på et tidspunkt hvor problemer med overvann blir stadig mer aktuelt.
Les mer

Komplett katalog over Wavins VVS sortiment!

tysdag 1. august 2017

Vi har samlet våre VVS brosjyrer i en og samme katalog. Her finner du teknisk informasjon, prosjekteringsveiledning og fullstendig produktsortiment.
Les artikkelen

Den vanligste naboklagen: Støy fra avløp

Støy fra avløpsinstallasjoner er kilde til mye irritasjon i leilighetskomplekser og andre bygg med krav til lave lydnivåer. Valg av riktige avløpsinstallasjoner er derfor avgjørende i en prosjekteringsfase. Dette gjelder både ved rehabilitering av eksisterende bygg og oppføring av nybygg.
Les artikkelen

Rør i plast er mindre farlig enn støpejernsrør 

Rør i plast er mindre farlig enn støpejernsrør med tanke på brann. Med mindre risiko for lekkasjer vil bygningen være tryggere, selv når det begynner å brenne. Det eksisterer fremdeles en misoppfatning rundt brannsikkerhet og rør. Støpejern blir priset som det beste ved både brann, brannspredning og røykutvikling, men det er ikke nødvendigvis hele sannheten
Les artikkelen

Slik unngår du spredning av brann 

Brannkrav og brannceller: Slik unngår du brannspredning Det er to grunner til at det er viktig å avverge spredning av brann mellom bygninger: Det mest fundamentale er å sørge for at mennesker og husdyr blir ivaretatt. Sekundært må man sørge for at en eventuell brann ikke fører til urimelig store økonomiske tap eller samfunnsmessige konsekvenser. På hvilken måte kan man tilrettelegge for lavere brannspredningsrisiko dersom uhellet er ute?
Les artikkelen

5 fordeler med vannbåren gulvvarme 

Mange ønsker seg gulvvarme, men sitter på gjerdet når det kommer til å faktisk bestemme seg for å installere det i eget hjem. Vannbåren gulvvarme har mange fordeler, og her er fem av dem.
Les artikkelen

Veikummer

torsdag 4. oktober 2018

Den nye veikummen utfordrer dagens prinsipper for design. Den tilbyr større pålitelighet, lettere installasjon og krever mindre vedlikehold. Kummens smarte design gjør den mer robust og gir deg en mer kostnadseffektiv løsning.   Med sitt unike filter reduseres utslipp av plast og annet avfall til avløpssystemet - og dermed minsker risikoen for tilstopping og følgende oversvømmelser. 

Les artikkelen

Sandefjord fotballstadion

onsdag 9. mars 2011

Sandefjord Fotball har valgt Wavin Q-Bic for å håndtere overvannet fra byens nye stadion. Wavin har levert et meget stort overvannsmagasin med en helt ny type kassett, hvor anlegget kan TV inspiseres, spyles og slamsuges.
Les mer

Norsk Wavin og GDPR

Wavin tar din datasikkerhet på alvor, og vil alltid sørge for å behandle dine personopplysninger ihht gjeldende lover og retningslinjer.
Les artikkelen

Wavin tappevann lanseres!

måndag 30. april 2018

Å lansere et nytt tappevannsystem på det norske markedet er ikke gjort i en håndvending. Tom Ole Stenberg ledet arbeidet med å utvikle Wavin Tappevann med henblikk på norske krav og forskrifter.
Les artikkelen

Plast- eller betongrør? Storprosjektet E18 Rugtvedt – Dørdal gjør vurderingen

Plast- eller betongrør? Det vurderes nå på storprosjektet E18 Rugtvedt – Dørdal
Les mer

Kanalbyen Kristiansand installerer Asto

Asto avløpsrør er valgt i prestisjefylt boligkompleks - etter grundige lydkalkulasjoner og en samlet vurdering.
Les mer

Betongrør, sa de. Nei, vi vil bruke Wavins XL-rør!

Byggherren Rælingen kommune hadde allerede foreskrevet betongrør til prosjektet i Fjerdingby. Men Feiring Bruk, som har ansvaret for grunnarbeidene, mente at XL-1000 plastrør fra Wavin ville være en langt bedre løsning. Da ble det slik.
Les mer

Wavin Spotlight

Med Spotlight setter Wavin søkelyset på VA løsninger for norske kommuner. Overvann- og Avløpsnettet er gammelt og underdimensjonert og vi ønsker å bidra til kunnskapsheving slik at kommunene lettere kan bygge fremtidssikre systemer.
Les artikkelen

Wavin Sepio PP kabelrør

Last ned ditt produktark for Wavin Sepio
Les artikkelen

Spesialordre på rekordtid

I våres fikk vi en forespørsel fra Klepp Energi på deres 2018 volum.   En liten utfordring bare, de ønsket farger utenom standard.   På noen korte uker måtte vi greie leveransen, skulle rørene kunne graves ned før våronna begynte.

Les mer

Med fokus på pakningen

Wafix har siden lanseringen på syttitallet vært norske rørleggeres foretrukne avløpssystem i plast. 7 av 10 rørleggere bruker Wafix hver dag. En av årsakene er den patenterte pakningen.
Les mer

Installere gulvvarme? Dette må du vite

onsdag 18. oktober 2017

Du må få det riktig på første forsøk. Hvis ikke kan det bli et svært kostbart prosjekt. Vi snakker selvfølgelig om gulvvarme. Det er en mengde forhold og faktorer som må vurderes underveis i både prosjektering og monteringsfasen. Derfor vil vi fokusere på kvalitet og planlegging i alle ledd.
Les artikkelen

Lær deg hvilke målemetoder som benyttes i en Fraunhofer-rapport!

tysdag 24. april 2018

Hvordan oppstår en lyd? Lyd er mekaniske svingninger som kan defineres som en trykkvariasjon i luft, vann eller bygningsdeler. Wavin produserer og leverer tre produktsystemer for innvendige avløp, som alle kan benyttes i alle slags bygninger. Avhengig av lydkravene i den enkelte bygning kan det være en fordel eller en nødvendighet å velge rør med lyddemping. Last ned brosjyren for å vite mer om krav til lyddemping i ditt prosjekt!
Les artikkelen

Wavins PP rør Sepio er mer motstandsdyktig mot kulde

måndag 5. februar 2018

PP-rørene er mer motstandsdyktige mot kulde og dermed enklere å håndtere. Når temperaturen kryper under frysepunktet kan PVC rør lettere sprekke f.eks ved kapping.
Les mer

Installere gulvvarme? Dette må du vite

onsdag 18. oktober 2017

Du må få det riktig på første forsøk. Hvis ikke kan det bli et svært kostbart prosjekt. Vi snakker selvfølgelig om gulvvarme. Det er en mengde forhold og faktorer som må vurderes underveis i både prosjektering og monteringsfasen. Derfor vil vi fokusere på kvalitet og planlegging i alle ledd.
Les artikkelen

Vi må spille på lag med naturen

fredag 2. juni 2017

Utviklingen av tettsteder og urbane områder skjer stadig oftere gjennom fortetting. Dette fører til at regnvann som tidligere trakk ned i jordsmonnet, nå forblir på overflaten. – Derfor må planer for håndtering av overvann være med fra start, når nye områder skal fortettes, hevder amanuensis Jon Arne Engan.
Les mer

Tre måter å bruke XL på

Store dimensjoner - store bruksområder
Les artikkelen

FAGSEMINAR KABEL - INFRASTRUKTUR

torsdag 1. mars 2018 - torsdag 1. mars 2018

Hotell Opera, Oslo

Vi deltar på seminar for rådgivende ingeniører, etater, entreprenører. Vertskap er Brødrene Dahl.
Les mer

Wavin DVR - komplett spekter i SN8

fredag 9. september 2016

Wavin DVR kabelrør(PE) er optimale til bruk for all slags kabelføring, og legges i bakken for å beskytte kabler for strøm og fibernett (FTTH). Wavin leverer et komplett sortiment dobbeltveggede kabelrør, med dokumentert levetid på over 50 år. Trekkerørene våre har glatt innervegg som gjør det enkelt å trekke kabler frem, samtidig som den korrugerte yttersiden sikrer røret styrke og ringstivhet. Nå får du alle våre DVR rør i SN8.
Les artikkelen

Seismologisk utstyr i Barentshavet - beskyttet av en Tegra-kum

måndag 28. september 2015

Viktig seismologisk utstyr i Barentshavet blir nå beskyttet av en spesialkonstruert Tegra-kum fra Wavin
Les mer

Aldri mer vann i kjelleren!

onsdag 21. oktober 2015

Edvald Boasson Hagen var lei av å tømme kjelleren for vann! I flere år var han vært plaget av at regnvannet rant inn. Et Q-Bic Plus fordrøyningsanlegg fra Norsk Wavin satte en stopper for det.
Les artikkelen

Fremtidens materiale i historisk grunn

fredag 8. mai 2015

Wavin PP Sepio ligger nå under gatene i verneverdige Røros sentrum
Les mer

Beregningsprogrammer

Benytt våre beregningsprogrammer - og gjør din hverdag lettere!
Les artikkelen

Tar huseierne klimautfordringen på alvor?

måndag 5. oktober 2015

Nå krever stadig flere kommuner at overvann må håndteres lokalt på eiendommen, og legger dermed ansvaret på huseieren. På nybygg i Oslo er det kun vannet fra dreneringsledningen som får slippes ut i det kommunale avløpsnettet, og du får ikke lenger byggetillatelse uten å fremvise en plan for hvordan du skal behandle overvannet. Flere kommuner har innført de samme strenge reglene som Oslo. I noen tilfeller kan dette faktisk være enda strengere: enkelte vannverk forlanger at også drensvannet skal håndteres på egen grunn.
Les mer

Kabel- og fiberrør

måndag 26. september 2016

Legging av kabelrør / blåsing av fiber
Les artikkelen

Fremtiden er å utnytte ressursene bedre!

måndag 22. februar 2016

Ingar Krogh, Sikkerhets- og kvalitetsleder
Les artikkelen

XL-Droptank i Sørum

tysdag 29. september 2015

Den 16. juni ble en ny og spennende droptank montert i Størsrudveien på Sørum i Akershus. Denne tanken består nemlig av fem stk. Wavin XL-rør med innvendig diameter på 1600 mm, hvert rør med lengde på 6 meter. Det er maskinentreprenør Åge Haverstad AS som utfører dette prosjektet.
Les mer

Grunnmursdrenering - en billig forsikring

måndag 27. februar 2017

Vil du unngå rå og fuktig kjeller, eller forhindre alvorlige skader på huset? Da er grunnmursdrenering første bud. Wavins korrugerte drensrør selges gjennom byggvarehus og rørleggere over hele landet, og vår erfaring gjennom snart 50 år borger for kvaliteten.
Les artikkelen

HMS og totalkostnaden avgjorde valget

måndag 27. januar 2014

Akasia Fana Barnehage i Bergen hadde utfordringer med ansamling av overvann på en del av uteområdet. Til tider utgjorde dette en fare for barna – for som kjent, barn og vanndammer hører naturlig sammen. Så overvannet måtte kontrolleres.
Les mer

XL-Rør tredoblet kapasiteten i vannføring

fredag 21. oktober 2016

Vannskader koster oss både som samfunn og som privatpersoner betydelige summer hvert år. Også mindre vassdrag krever løsninger for å sikre verdier - som i Spydeberg der flere boliger har vært rammet av flom gjentatte ganger.
Les artikkelen

To nye system i samme prosjekt!

onsdag 28. juni 2017

Høsten 2016 lanserte Norsk Wavin to nye systemer; Wavin gulvvarme samt støydempende avløp systemet SiTech+. Prosjektet OT Olsensgate 3-7 i Mo i Rana utstyres med begge.
Les mer

Norsk Wavin, Høland

tysdag 8. mars 2016

Bli bedre kjent med vår fabrikk! Les mer og se vår presentasjonsfilm. Kanskje ser du noen kjente fjes?
Les artikkelen

Håndlaget på strak arm

søndag 4. mai 2014

Norsk Wavin har det siste året opplevd sterkt økende etterspørsel etter produkter og tjenester fra sin Håndlaget-avdeling i Høland. Avdelingen skreddersyr unike løsninger for ethvert kundebehov på kort varsel.
Les mer

Forlengelse av avkjærende overvannsledning

måndag 27. januar 2014

Fet Kommune valgte romslige plastrør til å lede overvannet vekk fra boligområde. Prosjektet var planlagt med betongrør, men plastrør ble valgt av flere årsaker. I ettertid er man tilfreds med valget.
Les mer

Bedre arbeidsmiljø med plastrør i store dimensjoner

torsdag 3. april 2014

I forbindelse meda nedleggelse av et eldre rensningsanlegg på Lolland i Danmark, har entreprenørene valgt Wavin XL til installasjon av tre bufferbassenger. Bassengene gir en sikkerhetsmargin på to timer ved et sammenbrudd ved kraftig regn, slik at ikke spillvannet renner ut i elva.
Les mer

Wavin løper for Unicef - og rent vann

fredag 9. juni 2017

Vann, fred og sikkerhet er uløselig knyttet. Uten effektiv styring av våre vannressurser, risikerer vi økt konflikt mellom samfunn og sektorer og økte spenninger mellom nasjoner, sa António Guterres, FNs generalsekretær nylig.
Les artikkelen

WAVIN INVESTERER FOR FREMTIDEN

torsdag 23. mars 2017

Wavin skal gjennomføreet omfattende investeringsprogram i sine produksjonsanlegg i Høland i Norge og Eskilstuna i Sverige.
Les artikkelen

Vi sier aldri nei. Vi sier alltid: «Dette klarer vi»

torsdag 19. november 2015

Modolv Ranheim, leder Håndlaget-avdelingen
Les artikkelen

Velkommen til ny distriktsleder El-Tele!

onsdag 23. august 2017

Velkommen til ny distriktsleder!
Les artikkelen

Våre ambassadører

torsdag 12. november 2015

Bak enhver brilliant løsning er det et menneske.
Les artikkelen

Tegra nedstigningskummer

måndag 26. september 2016

Tegra Inspeksjonskummer - for overvann og avløp
Les artikkelen

Ta neste steg med Wavin

fredag 13. mai 2016

Wavin tilbyr våre kunder mer enn bare produkter. Vi vet at den viktigste faktoren i ethvert prosjekt er deg. Derfor ønsker vi å tilby deg muligheten for kursing - enten hos oss, eller eksternt.
Les artikkelen

Store rør til store anledninger

torsdag 30. januar 2014

Spill- og overvannssortimentet utvides til dimensjon 3000mm med de nye Wavin XL rørene. Ved siden av transport av overvann og spillvann brukes XL rør i kulverter, til re-lining. Vi kan også levere kummer og tanker i dette sortimentet.
Les artikkelen

Skal vi lansere gulvvarme, skal den være skikkelig bra!

måndag 4. april 2016

Les artikkelen

Revit Brukerveiledning

måndag 24. oktober 2016

Les artikkelen

Q-Bic eneboligpakke - beregning og installasjon

måndag 26. september 2016

Lær deg å beregne en Q-Bic eneboligpakke.
Les artikkelen

Q-Bic / Q-Bic Plus overvannskassetter

måndag 26. september 2016

Q-Bic / Q-Bic plus
Les artikkelen

Kundene velger Wavin fordi det er tryggest!

torsdag 19. november 2015

Petter Lieth, salgssjef VVS
Les artikkelen

FTTH 2017

Årets tur til FTTH Conference 2017 ble gjennomført sist uke - nok engang en suksess! Med 31 personer fra forskjellige selskap i nord til sør, fra vest til øst fant Inge Fosberg og Heiko Heincken veien ned til Marseille der det var duket for en Europakonferanse med alle produsenter og leverandører som tilbyr produkter til fiberutbyggere av FTTH.
Les artikkelen

Enkle å handle med

tysdag 17. november 2015

Rørleggermester Gjermund Fosselie-Basaez:
Les artikkelen

Dette får vi til!

måndag 18. april 2016

Anita Schmidt er utdannet rørlegger og har jobbet i Wavins kundeservice siden 2013. Noen ganger oppstår det akutte problemer ute hos kundene, men det skremmer ikke Anita. Snarere tvert imot.
Les artikkelen

Det viktigste for meg er å kjenne deg!

torsdag 19. november 2015

Heiko Heincken, distriktsleder El & Tele
Les artikkelen

Connect to better

tysdag 10. mars 2015

Wavin er ledende leverandør av plastrør og plastrørsystemer. Vi lanserer nytt merkevarekonsept - Connect to better
Les artikkelen

Konkurrerer på pris og velger Asto

måndag 27. januar 2014

Er det mulig å konkurrere på pris ved å velge kvalitet på det norske markedet? Ja sier leverandøren av prefabrikerte bad, som fikk en stor kontrakt med Trysilhus, og valgte støysvake avløpsrør fra Wavin.
Les mer

Broen var i ferd med å gli ut...

måndag 13. juni 2016

Veien var i ferd med å gli ut - noe måtte gjøres raskt. På under 2 uker var XL rørene bestilt, levert og montert. Da må det arbeides hardt, og tenkes kreativt.
Les artikkelen

Blant landets beste steder å laste

fredag 30. juni 2017

Hver uke går ca 120 trailerlass fra fabrikken på Løken i Høland. Vi har et landsdekkende rutenett med dyktige transportører - og det er disse som besørger at varene kommer dit de skal - når de skal.
Les artikkelen

Når regnet flommer over på eiendommen, kan det være ditt problem

måndag 14. august 2017

Overvann, altså nedbør og smeltevann som renner av på tette overflater, kan det være ditt problem å hanskes med – ikke kommunens. De fleste offentlige avløpsnett makter ikke lenger å ta seg av de ekstra vannmengdene vi nå står ovenfor, og stadig flere kommuner legger ansvaret over på huseier. Når den naturlige dreneringen ikke er tilstrekkelig finnes det heldigvis effektive løsninger for å hanskes med problemet. Forsidefoto: Romerikes Blad
Les mer

XL-rør erstattet bro og veien kunne åpne etter 5 dager

onsdag 22. november 2017

Det har vært en tøff og regntung høst på Sørlandet. Den ene flommen har avløst den andre og skapt store problemer, ikke minst for Statens vegvesen. Blant annet hadde elva tatt en bro på fylkesveg 302, og da ble løsningen to XL-rør på 3 meter innvendig diameter fra Wavin.
Les mer